Educació

El Departament d'Ensenyament impulsa el sector químic a Tarragona a través de l'FP dual

query_builder   2 maig 2013 18:47

event_note Nota de premsa

El Departament d'Ensenyament impulsa el sector químic a Tarragona a través de l'FP dual

 
  • La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha signat aquesta tarda els acords corresponents per implantar l’FP dual a l’Institut Comte de Rius: amb Dow Chemical i l’AEQT en l’àmbit químic i,  amb MASA, en el de l’electricitat i l’electrònica
 
HC Rigau Tarragona
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha signat aquesta tarda tres convenis per impartir dos cicles d’FP en règim de formació dual a l’Institut Comte de Rius: dos d’ells, amb Dow Chemical Ibérica i l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) per impartir el cicle formatiu de grau superior en Química industrial i, el tercer,  amb MASA per impartir el cicle formatiu de grau superior d’Automatització i robòtica industrial. Per part de Dow Chemical Ibérica, l’ha signat el director del complex industrial, Kepa Díaz; de l’associació Empresarial Química de Tarragona, el president, Joan Pedrerol; i de Masa Servicios, l’administrador únic, José María Pau.
 
Durant la signatura, Rigau ha afirmat que “sou els joves les persones que doneu sentit a aquest acte, en què demostrem la capacitat del país, que en moments dificultats és capaç de crear sinergies com aquestes”. Ha remarcat que “la relació tan exemplar de l'institut amb l'empresa posa de manifest la capacitat de resistència, però també amb la mirada de futur que fan” i que “estem davant d'un fet, per tant, no només formatiu sinó també de caràcter”.
 
La titular d’Ensenyament ha explicat que “hem pogut sentir que aquests cicles formatius tenen una inserció del 100% i del 90% i això ens satisfà.  El 2009 vam aprovar la LEC (Llei d’Educació de Catalunya) amb un ampli consens i en aquella llei ja anunciava que de cara a l’FP havíem d'avançar en l’FP en alternança i ara és el moment de fusió dels subsistemes i l'alternança”. Ha ressaltat que “cal enfortir base formació per tenir professionals qualificats”.
 
La consellera Rigau també ha dit que “cal fer una forta aposta per a l’FP i per això hem d'avançar a favor de l’èxit escolar” i que “en dos anys ja hem passat del 81% al gairebé 82%” d’alumnes que continuen estudiant. Ha afegit que “Europa ha fixat que sigui el 85% i nosaltres volem ser com Europa i que continuïn estudiant “.
 
En relació als convenis signats amb Dow Chemical Ibérica i l’AEQT, permetran respondre a les necessitats de personal qualificat en el sector químic del territori i millorar la qualificació professional del personal de Dow i de les empreses associades a l’AEQT. Ambdues organitzacions acolliran alumnes del cicle formatiu perquè puguin realitzar estades formatives, facilitaran la utilització de les seves instal·lacions i equipaments, aportaran professionals experts i col·laboraran en la formació permanent del professorat d’FP. 
 
L’acord signat entre el Departament d’Ensenyament i MASA vol formar professionals en el camp de l’electricitat i l’electrònica, atesa la demanda existent al territori, i millorar la qualificació professional del personal de l’empresa. MASA també oferirà estades formatives per l’alumnat, facilitarà instal·lacions i equipaments, aportarà professionals experts, i col·laborarà en la formació del professorat d’FP. 
 
L’alumnat que finalitzi aquests itineraris formatius, a banda dels títols de tècnics superiors en Química industrial o en Automatització i robòtica industrial, obtindrà un diploma del projecte formatiu desenvolupat per Dow, l’AEQT o MASA i l’Institut Comte de Rius. A més, les tres organitzacions col·laboraran en l’establiment d’una la borsa de treball a l’Institut per tal de facilitar la inserció laboral dels alumnes un cop acabin aquests estudis
 
2 de maig de 2013

1  

Talls de so

Declaracions HC Rigau
mp3 | 546