Territori

El conseller Vila visita la remodelació de la plaça del Puig de Sant Feliu de Guíxols

query_builder   4 maig 2013 13:05

event_note Nota de premsa

El conseller Vila visita la remodelació de la plaça del Puig de Sant Feliu de Guíxols

La nova plaça vol constituir un espai de referència del nucli antic de la ciutat, així com el centre d’un futur eix de vianants entre la part alta de Sant Feliu de Guíxols i el Passeig del Mar. Les obres, que s’emmarquen en la Llei de barris, han tingut un cost de 753.364 euros.
 
El projecte d’intervenció integral del barri del Puig-Eixample de Llevant de Sant Feliu de Guíxols va resultar beneficiari de la convocatòria de l’any 2009 de la Llei de barris. El seu objectiu era revitalitzar i dinamitzar una part important del nucli antic del municipi per tal que recuperés la centralitat que li és pròpia.
 
Per tal d’aconseguir-ho, el projecte es va dissenyar amb dues línies de treball principals. Per una banda, un ampli programa de millora i renovació de l’espai públic que donés rellevància a determinats eixos del barri (carrers de Garrofers/Nou del Garrofer, Santa Magdalena o Sol) i a certs espais, com ara la plaça d’Alabric, els antics Safarejos i la plaça del Puig. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, han visitat avui aquest darrer espai després de les obres de renovació que s’hi han dut a terme.
 
Un nou espai de centralitat
 
La nova plaça del Puig té la voluntat de ser la referència central d’un futur eix de vianants entre les dues grans zones de Sant Feliu, com són la part alta, amb el nucli de Vilartagues, i el centre històric i turístic del Passeig del Mar i la platja.
 
Les obres, que han tingut un cost de 753.364 euros, han permès crear dues zones de lleure a la plaça. La part inferior, que es pavimentarà, es destinarà a activitats a l’aire lliure, amb un dels seus extrems adaptat com a escenari. La part més elevada de la plaça oferirà una zona arbrada i jocs infantils. Les dues zones estan dividides per bancs de formigó armat que serveixen alhora com a murs de contenció i com a grades.
 
El projecte de la Llei de barris a Sant Feliu de Guíxols es completa amb una segona línia de treball d’atenció a les necessitat específiques dels veïns d’aquesta zona. Així, es fan programes d’atenció a la gent gran, dones i immigrants, de dinamització comercial i d’estímul de la inversió privada. El conjunt de la intervenció al barri del Puig-Eixample de Llevant té un pressupost total de 5,6 MEUR, dels quals 2,8 MEUR procedeixen del fons de foment de la Llei de barris.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 279