El conseller Homs durant l'entrevista al programa Els Matins de TV3
  • El conseller ressalta que l’àmplia majoria no està garantida i per això cal fer “ tot el que és a l’abast per mirar que allò que va votar-se al parlament fa unes setmanes per una grandíssima majoria, es preservi i tiri endavant”

 

  • El titular de la Presidència ha subratllat que a la cimera d’avui “parlarem de coses que en definitiva tenen a veure en disposar o no d’instruments per sortir de la crisi”

 

El conseller de la Presidència ha defensat avui que la celebració de la cimera sobre el dret a decidir que es farà aquesta tarda al Palau de la Generalitat respon a necessitat del dret a decidir”, punt sobre el què estan d’acord totes les forces democràtiques que hi participaran. El portaveu ha assenyalat que “el dret a decidir va íntimament lligat” a la sortida de la crisi, per això ha avançat que parlarem de coses que en definitiva tenen a veure en disposar o no d’instruments per sortir de la crisi” com ara els que “tenim al nostre abast per fer front al mercat laboral, les infraestructures que necessitem, les nostres empreses per produir més i millor, per fer front al nostre estat del benestar, i com decidim que ha de ser la sanitat o l’ensenyament”. En aquest sentit, ha destacat que “totes les forces polítiques constaten que el que ens ofereix govern espanyol es clarament insuficient”.

En una entrevista al programa “Els Matins” de TV3, Homs ha volgut remarcar , però, que l’àmplia majoria encara no està garantida: “quan les coses no estan garantides o no ho estan del tot i tens desig que ho estiguin has de fer tot el que tens al teu abast per mirar que allò que va votar-se al parlament fa unes setmanes per una grandíssima majoria, es preservi i tiri endavant”. “El que és central és preservar aquesta àmplia majoria, el que vol dir compartir estratègies, decisions. I això no es pot fer si no es convoquen reunions per parlar-ne”, ha afegit.
 
Homs ha destacat que “cadascú té les seves propostes però totes elles tenen dues coses en comú i que van molt lligades amb el fet de sortir de la crisi: que es dirimeixi votant i que ens permeti un debat en profunditat d’allò que podem decidir nosaltres sobre com gestionar la crisi”. El conseller també ha lamentat que “hi ha alguns que sempre diu que no a tot i mai no té proposta alternativa”
 
Pel que fa a la carta en què Carme Chacón qüestiona la presència del seu partit en la cimera a favor del dret a decidir que se celebrarà avui al Palau de la Generalitat, Homs afirma que “hi ha un error de base en aquest escrit, que és plantejar com que si anant a aquesta reunió el PSC fes el joc a Mas o CiU i és evident que no és així”. “Si a algú fem al joc és al conjunt de la ciutadania de Catalunya”, ha dit, “perquè el que és principal en aquests moments és fer front a la crisi econòmica, sortir del pou en el qual estem col·lectivament.”
 
A la reunió d’aquesta tarda convocada pel president Artur Mas al Palau de la Generalitat per definir de forma concertada l’apertura del procés pel dret a decidir cap a la societat civil, hi assistiran les forces polítiques parlamentàries favorables a la consulta i el consell de governs locals de Catalunya. També hi assistirà la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, i el mateix conseller de la Presidència.
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia del conseller Homs durant l'entrevista a Els Matins

Fotografia del conseller Homs durant l'entrevista a Els Matins
JPG | 101