•    Francesc Homs: “La reunió ha constatat que hi ha un acord en el dret a decidir, cosa que no era òbvia”
•    El Govern  ha posat a disposició de les forces polítiques que recolzen el dret a decidir la feina del Consell Assessor per a la Transició Nacional

Cimera pel dret a decidir
“Darrere del dret a decidir s’entén que hi passa la solució estructural a la crisi que patim i és això el que ens acaba unint”, amb aquestes paraules el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha volgut constatar que la cimera pel dret a decidir convocada pel president de la Generalitat aquesta tarda ha posat de manifest “que hi ha un acord en el dret a decidir, cosa que no era òbvia”. Homs també ha  reconegut  que durant la reunió s’han fet evidents una “col·lecció de matisos” de com tirar endavant el procés d’acord amb les expectatives i esperances diferents, però que en tot cas avui s’ha pogut constatar “això tan senzill i tan complicat alhora de garantir que l’acord pel dret a decidir hi és, es manté i té base social i parlamentària sòlida del nostre país”.

Homs ha explicat que en la reunió, que tenia com a objectiu  “posar la llavor” del futur Pacte pel Dret (min) a decidir, s’ha interpel·lat als partits a fer les seves consideracions sobre el document pactat pels grups parlamentaris. Aquest document  hauria de constituir el full de ruta del Pacte pel dret de decidir i té com a eix central la implicació de la societat civil Per tal d’aconseguir aquest consens,  el Govern s’ha compromès a facilitar la màxima informació a tots els grups i fer el que estigui  al seu abast “per fer confortable la posició de tothom”. En aquest sentit, el conseller Homs ha anunciat que el president ha posat a disposició de les forces parlamentàries partidàries del dret a decidir la feina que fa el Consell Assessor per a la Transició Nacional, i que afegeixi a la seva tasca els informes i estudis dels partits que així ho sol·licitin.

A la reunió convocada pel president Mas hi han assistit els partits favorables a la consulta, ens locals i diputacions. Per part dels partits hi han participat Jordi Turull i Toni Font (CiU), Oriol Junqueras i Marta Rovira (ERC), Pere Navarro i Maurici Lucena (PSC), Joan Herrera i Joan Mena (ICV-EUiA), David Fernández i Quim Arrufat (CUP).  El Consell de Governs Locals de Catalunya ha estat representat per Miquel Buch, Núria Marín, Lluís Tejedor i Pere Prat. També hi han assistit els presidents de les quatre diputacions Joan Giraut (Girona), Salvador Esteve (Barcelona), Josep Poblet (Tarragona) i Joan Rañé (Lleida) i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Per part del Govern han acompanyat al president Artur Mas la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, i el conseller de la Presidència, Francesc Homs.
 

2  

Fitxers adjunts

Foto de la cimera. Autor: Rubén Moreno

Foto de la cimera. Autor: Rubén Moreno
JPG | 855

Foto del president Mas amb els assistents a la cimera. Autor: Rubén Moreno

Foto del president Mas amb els assistents a la cimera. Autor: Rubén Moreno
JPG | 1249