Salut

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta estrena les noves instal·lacions del laboratori clínic

query_builder   7 maig 2013 13:06

event_note Nota de premsa

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta estrena les noves instal·lacions del laboratori clínic

 
L’any 2012 s’hi van processar al voltant de 150.000 sol·licituds que van comportar un total de 2.000.000 de proves analítiques
Nou Laboratori
 
 
 
 
L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) ha estrenat aquest mes de maig la nova àrea de laboratori. L’Institut Català de la Salut (ICS) a les Terres de l’Ebre ha invertit 390.000 euros per adequar un espai a la planta baixa del centre hospitalari, concretament la zona que havien ocupat la capella, que s’ha reubicat a l’àrea de Direcció, i els arxius, que s’han traslladat fora de l’Hospital. L’antic laboratori deixarà pas a la futura ampliació de la zona de consultes externes i gabinets de proves.
 
El laboratori ocupa ara una superfície d’uns 400 metres quadrats i té unes instal·lacions modernes i adaptades per poder instal·lar-hi autoanalitzadors i equips amb renovació permanent. Segons explica la doctora Àngels Vilanova, directora clínica del Laboratori ICS Camp de Tarragona-Terres de l'Ebre, el nou espai permetrà augmentar-ne l’activitat amb una major eficiència dels recursos.
 
En una segona fase de les obres, està previst ocupar l’espai contigu on ara hi ha les consultes d’Oncologia, per ubicar-hi les zones administrativa, de validació facultativa i de gestió del laboratori. Oncologia es traslladarà a un altre emplaçament amb l’objectiu de millorar la confortabilitat en l’atenció que es dóna a aquests pacients.
 
El Laboratori Clínic de l’ICS cobreix actualment els territoris de Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona sota una direcció unificada. Fruit d’aquest nou model, s’han replantejat les àrees de treball per ser més eficient i competitiu. El laboratori és referent a les comarques de Tarragona per volum de mostres analitzades i disposa de la Certificació de Qualitat ISO 900:2008.
 
L’any 2012, s’hi van processar al voltant de 150.000 sol·licituds que van comportar un total de 2.000.000 de proves analítiques.