Foto1
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha comparegut aquesta tarda a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament per informar dels objectius i de les actuacions del Departament en aquesta matèria i “desmuntar percepcions socials gens correctes sobre les persones joves del nostre país”. En la seva intervenció, Neus Munté ha analitzat la situació de dificultat econòmica que estan vivint els i les joves del nostre país, “una crisi que està fent endarrerir el procés d’emancipació”.
 
Com ha apuntat la consellera, “la taxa d’atur entre les persones joves de 16 a 29 anys ha arribat al 29’9%”, segons l’Enquesta de Població Activa del primer trimestre de 2013 facilitada per l’Institut d’Estadística de Catalunya, “i tot just el 51’9% dels i les joves de 20 a 34 anys estan emancipats”. En aquest sentit, Munté ha afirmat que “les famílies d’origen d’aquests joves han hagut d’incrementar el suport econòmic i residencial que donen als seus fills i filles”, però tot i així, ha assegurat que “la crisi afecta a tots els sectors de la població i la solidaritat intergeneracional es dóna en ambdues direccions”.
 
Segons unes dades que ha avançant la consellera de l’Enquesta a la joventut de Catalunya 2012, una estadística que el Departament de Benestar Social i Família presentarà en els propers mesos, el 40’8% de les persones joves de 20 a 34 anys que viuen a la llar d’origen aporten més d’una quarta part dels ingressos totals de la llar. Concretament, el 30’6% aporten entre el 25% i el 50% dels ingressos i un 10’2% aporten més del 50% dels ingressos de la llar.
 
En aquest sentit, la consellera ha destacat que “aquestes dades desmunten la imatge que moltes vegades es té de les persones joves que es queden a casa dels pares per comoditat. Segons aquestes dades això és radicalment fals. Els nostres joves també són solidaris i s’impliquen amb les seves famílies. Això demostra la forta cohesió de la nostra societat”.
 
Finalment, Neus Munté ha destacat que “a aquest Govern les polítiques de joventut ens preocupen i molt més en els moments que estem vivint. Creiem que poder gestionar els recursos que ens pertoquen té molt a veure amb poder nodrir polítiques de joventut destinades als nostres joves i que, per tant, afecten directament les polítiques de futur del nostre país”.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha estat acompanyada durant la seva compareixença pel director general de Joventut, Toni Reig, i el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera.

1  

Imatges

La consellera Munté, acompanyada de Toni Reig, durant la compareixença al Parlament

La consellera Munté, acompanyada de Toni Reig, durant la compareixença al Parlament 273