·         Durant la sessió de control al Parlament, el cap de l’Executiu ha afirmat que el Govern no ha presentat els pressupostos per “coratge polític”
 
·         Artur Mas ha assegurat que les dades d’exportació i d’inversions demostren que “el camí que està seguint Catalunya no és un impediment per ser atractius”
 
·         El president ha declarat que “el meu compromís és que al tren del dret a decidir pugin el màxim de catalans i catalanes possible”
Sessió de control del Parlament
El president Mas responent les preguntes dels grups parlamentaris
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que si el Govern no ha presentat encara els pressupostos per a enguany al Parlament “no és per paràlisi, sinó exactament al revés”, perquè “és una decisió completament proactiva, ja que diem que per aquests dèficits que se’ns volen imposar no hi passarem”. “I si cal la confrontació en aquest sentit, hi haurà confrontació; això no és paràlisi, és coratge polític”, ha reblat.
 
Durant la sessió de control al Parlament, que ha tingut lloc aquest matí, el cap de l’Executiu ha dit que en l’elaboració dels pressupostos “hi ha un límit, que és el manteniment fonamental de l’estat del benestar” i ha afegit que “no podem desmuntar un estat del benestar que hem construït entre tots durant molts anys”.
 
El tren del dret a decidir
En un altre moment de la seva intervenció, el president Mas, ha comparat el procés de Catalunya pel dret a decidir amb un tren on “pot ser que algunes persones vagin als vagons del davant de tot, d’altres als intermedis i d’altres als de cua” i ha afegit que “potser no tothom que hi pugi ho faci amb la mateixa intensitat o amb la mateixa estació d’arribada, però l’important és la direcció del tren i que hi hagi moltes persones”. Per aquest motiu, ha assegurat que el meu objectiu i compromís com a president del país és que hi pugin el màxim de catalans i de catalanes possible”.
 
Artur Mas ha instat el grup del PP a pujar a aquest tren que porta un lema que és “volem i hem de poder votar” i s’ha preguntat qui en vol quedar al marge. El president ha dit que “aquest tren no diu necessàriament independència, n’hi haurà alguns que hi pujaran que volen això i és tan legítim com els que no la volen”.
 
En aquesta línia, el cap del Govern ha recordat al PSC la seva participació en la reunió de treball sobre el dret a decidir celebrada dilluns i ha dit que “estem intentant trobar un camí de futur per a aquest país, després d’haver-ne intentat molts d’altres i molts els hem intentat junts”.
 
 
“La gent confia en aquest país”
A preguntes del grup de CiU, el president ha assegurat que “el camí que està seguint Catalunya no és un impediment per ser atractius” i que “la gent confia en aquest país, en la seva gent i el seu futur”. En aquest sentit, ha destacat les dades d’exportació catalana, que el 2012 “va batre rècords històrics”, amb un increment del 16% respecte a fa cinc anys, quan no hi havia crisi.
 
El cap de l’Executiu també ha subratllat que l’exportació catalana pesa més d’una quarta part, un 26,2%, de la de tot l’Estat, seguida de Madrid, amb el 12% i Andalusia, amb l’11%. El president ha conclòs que aquestes dades demostren que “Catalunya s’està espavilant molt seriosament”.
 
Així mateix, Artur Mas ha assenyalat que l’any passat el Govern de la Generalitat va captar un projecte nou d’inversió cada setmana “malgrat les pegues que ens posen alguns”, referint-se al grup parlamentari del PP, que, ha dit, “constantment està obstaculitzant els instruments de l’acció exterior de Catalunya, que són els més eficaços de tot l’Estat, perquè l’economia catalana és la més internacionalitzada”.
 
En aquesta línia, el cap del Govern ha recordat una informació del Financial Times, segons la qual Catalunya és el territori continental europeu “més atractiu des del punt de vista de la captació d’inversió industrial”.
 

1  

Imatges

Foto de la intervenció del president

Foto de la intervenció del president 576