La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha participat avui a Barcelona en el 20è Memorial Internacional de la Sida, que organitza l’associació Projecte dels Noms. El Memorial, que enguany se celebra sota el lema “20 anys de solidaritat i compromís”, commemora la lluita contra la Sida.
 
En la seva intervenció la consellera ha destacat l’esforç i l’empenta de l’associació Projecte dels Noms i les altres entitats que donen suport a les persones amb VIH i ha recordat les persones que malauradament han mort a causa de la Sida. “Persones a les quals, com diu el poema Parlem de tu de Miquel Martí i Pol, en recordem avui amb estimació els seus gestos, les seves paraules i la seva manera de ser”, ha dit Munté. 
 
La consellera també ha afirmat que tot i els avanços que s’han fet en l’àmbit del tractament de la malaltia, “no podem abaixar la guàrdia” i ha destacat que “el treball en xarxa, la solidaritat, el compromís i el capital humà que hi ha darrera de les entitats són fonamentals per trobar una resposta al VIH”.
 
En aquest sentit, la consellera ha dit que “des del Departament de Benestar Social i Família també hi posem el nostre gra de sorra amb l’impuls a serveis socials de reinserció per atendre les persones afectades pel VIH/Sida amb més dificultats d’inserció  i amb més alt grau de vulnerabilitat i eines com el Pla interdepartamental per a la no-discriminació de les persones homosexuals i transsexuals, que inclouen la promoció de campanyes i d’assistència sobre el VIH, entre altres mesures”.
 
El Memorial Internacional de la Sida s’ha celebrat al Jardí d’aclimatació del Parc de Montjuïc i ha consistit en una ofrena floral, acompanyada de la lectura de noms per part de familiars i amics de les persones desaparegudes, així com diverses actuacions.