Empresa i Treball

govern

TURISME

La Generalitat presenta les propostes turístiques de Catalunya a través d'una app de Realitat Augmentada

query_builder   9 maig 2013 15:13

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat presenta les propostes turístiques de Catalunya a través d'una app de Realitat Augmentada

  • Aquesta setmana i fins el 18 de maig, els visitants que s’acostin al centre comercial Diagonal Mar de Barcelona podran viure en 2D i 3D diferents experiències turístiques arreu del territori català gràcies a la nova aplicació Catalunya, the real experience.
  • Amb aquesta app, l’usuari també accedeix a les 500 propostes turístiques que empreses i entitats catalanes han dissenyat i que es presenten a través del bloc de l’ACT Catalunya Club Experience.
  • Els principals objectius d’aquesta acció de l’ACT són buscar noves fórmules de promoció turística i incentivar les escapades dels catalans a Catalunya.
 
El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Ocupació, Xavier Espasa ha presentat avui una nova app de Realitat Augmentada (RA) per incentivar el consum entre els catalans de l’oferta turística de Catalunya.
 
Durant aquesta setmana i fins el 18 de maig, a través de l’aplicació Catalunya, the real experience, disponible per a tablets i smartphones, els visitants del centre comercial Diagonal Mar de Barcelona tenen l’oportunitat de “travessar” portes i finestres virtuals per experimentar en RA propostes turístiques de les diferents marques: Costa Brava, Costa Barcelona, Costa Daurada, Barcelona, Terres de l’Ebre, Catalunya Central, Terres de Lleida, Val d’Aran i Pirineus.
 
“Aquesta app de l’ACT és el punt de partida per desenvolupar futures accions de promoció, buscant noves fórmules i canals per acostar al públic l’oferta turística catalana”, ha explicat el director de l’ACT, Xavier Espasa, i ha afegit que “a partir d’aquesta primera prova pilot que s’ha posat en marxa a Diagonal Mar, l’Agència Catalana de Turisme anirà revisant i actualitzant els continguts de l’app i dissenyant noves eines per continuar sent pioners en matèria de promoció i comercialització turístiques”.
 
L’aplicació vincula l’experiència en 3D amb el bloc “Club Catalunya Experience” (http://magradacompartir.catalunya.com), on els internautes podran fer-la realitat accedint a les 500 ofertes de turisme i activitats diverses que s’hi mostren (jornades gastronòmiques, turisme actiu, vols en globus, estades en balnearis, etc).
 
Totes les propostes ofereixen diferents tipus de descomptes: vals de dos per un, preus especials per a famílies i persones majors de 50 anys o un 20% de descompte sobre el preu original. Aquesta iniciativa ha esdevingut una bona plataforma per promocionar i dinamitzar la comercialització dels productes de les empreses turístiques de Catalunya.
 
Algunes d’aquestes ofertes es poden captar i visualitzar en 2D a través de pictogrames distribuïts per la zona. L’estand també inclou una zona infantil on els més petits podran dibuixar i experimentar en 3D amb les seves creacions i l’espai interactiu “Disfressa’t”, on el públic podrà triar un paisatge d’arreu de Catalunya i objectes característics i fer-se una fotografia amb l’aplicació de realitat augmentada. Totes les fotografies que facin els usuaris poden penjar-les al bloc de l’ACT i compartir-les a les seves xarxes socials.
 
Segons els càlculs d’afluència de públic de Diagonal Mar, durant les dues setmanes que duri aquest acció promocional està previst que passin prop de 540.000 persones.
 
El passat mes de novembre, l’ACT ja va organitzar una altra acció de gran públic per incentivar el consum del turisme interior i de muntanya entre el públic català per donar suport a les empreses de l’interior de Catalunya. En aquella ocasió, durant els quinze dies que va durar aquest acció, pel centre comercial L’Illa Diagonal van passar per l’estand de l’ACT més de 650.000 persones.

2  

Fitxers adjunts

El director de l'ACT, Xavier Espasa, durant la presentació de Realitat Augmentada a Diagonal Mar

El director de l'ACT, Xavier Espasa, durant la presentació de Realitat Augmentada a Diagonal Mar
PNG | 982

El director de l'ACT, Xavier Espasa, durant la presentació de Realitat Augmentada a Diagonal Mar (2)

El director de l'ACT, Xavier Espasa, durant la presentació de Realitat Augmentada a Diagonal Mar (2)
JPG | 1510