Territori

Detall de la depuradora d'Arbeca

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora d'Arbeca, la cinquena a la comarca de les Garrigues

query_builder   10 maig 2013 09:20

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora d'Arbeca, la cinquena a la comarca de les Garrigues

 
 
  • La instal·lació, amb un pressupost de 766.700 euros finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, està dissenyada per tractar un cabal de 900 m3/dia

 

  • La seva activació comporta, a més del sanejament de les aigües residuals del municipi, la millora mediambiental de la conca del riu Segre
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta d’Arbeca, a la comarca de les Garrigues. Aquesta actuació ha tingut un cost de 766.700 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, i ha consistit en la construcció d’una depuradora biològica amb eliminació de nutrients, dissenyada per a tractar un cabal de 900 m3/dia. També s’ha desenvolupat una xarxa de col·lectors amb una extensió total de 2.100 metres.                    
 
L’aigua tractada es retorna a la Femosa, conca del Segre, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora fa possible una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la cinquena estació depuradora en servei a la comarca de les Garrigues, juntament amb les plantes de Bellaguarda, Les Borges Blanques, Bovera i La Granadella.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 156

Panoràmica de la depuradora d'Arbeca

Panoràmica de la depuradora d'Arbeca
JPG | 139

Decantador de la depuradora d'Arbeca

Decantador de la depuradora d'Arbeca
JPG | 196