Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Josep Maria Pelegrí fa una crida a la unitat del sector per a superar la crisi, i a la formació i professionalització com a garantia de continïtat i competitivitat

query_builder   10 maig 2013 13:25

event_note Nota de premsa

El conseller Josep Maria Pelegrí fa una crida a la unitat del sector per a superar la crisi, i a la formació i professionalització com a garantia de continïtat i competitivitat

FOTO WEB
Un moment de la inauguració.
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a la Catalunya Central, Josep de Planell, ha presidit, aquest migdia, l’acte d’inauguració de la 61a edició de la Fira de Sant Isidre de Solsona, que se celebra a la capital del Solsonès fins diumenge, 12 de maig.
 
Josep Maria Pelegrí s’ha mostrat molt satisfet d’inaugurar de nou “la fira més emblemàtica del Solsonès, que se celebra en un marc històric i natural incomparable com Solsona, i amb una llarga tradició que manté l’autenticitat dels seus inicis i esdevé l’expressió del dinamisme ramader de la comarca”; i s’ha congratulat dels esforços del Consell Comarcal, de l’Ajuntament, i dels organitzadors, que “molt encertadament, han promocionat la fira més que mai, perquè és en aquests moments de crisi quan més necessària és la promoció. I no només això, em consta que any rere any busquen maneres de superar-se, introduint canvis i avançant-se a les necessitats dels seus participants”.
 
En aquest punt, Pelegrí s’ha referit al fet que enguany el Departament d´Empresa i Ocupació ha atorgat a la Fira de Sant Isidre de Solsona la categoria d´àmbit català, màxima categoria a nivell nacional, “un fet molt important per a Solsona i per al Solsonès perquè representa un reconeixement a la bona tasca duta a terme per l´organització durant més de seixanta anys”. El conseller també ha felicitat a les entitats que han col·laborat a fer possible que la 61ª edició “d’aquesta aposta per promocionar i donar a conèixer la nostra ramaderia i el treball a pagès, tres dies plens d’actes i activitats, un cap de setmana llarg dedicat a enaltir i expandir el món agroramader català: la seva gent, les seves tradicions,  els seus productes,...”.
 
Josep Maria Pelegrí ha volgut fer palès que la Fira és “un reflex de la vitalitat del Solsonès perquè el millor que es pot fer per a dignificar un poble és ensenyar a estimar allò que el distingeix i que li dóna personalitat. Parlar de Solsona és parlar de la història d’un poble i de la seva gent, però també d’una capital de comarca que ha sabut posar en valor el seu llegat més tradicional: el seu passat agrícola i ramader. D’aquí la importància de l’organització de fires com aquesta, iniciatives que, d’una banda, es converteixen en un just reconeixement a la tasca feta generació rere generació per molts de vosaltres, i d’una altra, donen a conèixer al gran públic la qualitat de la nostra ramaderia”.
 
Pelegrí ha remarcat la importància del valor afegit i de la promoció com a claus per a créixer afirmant que “vaques, cavalls, ovelles, cabres, vedells... són els grans protagonistes d’una fira que us ha de permetre valoritzar al màxim la vostra producció, aportar valor afegit a la ja més que contrastada qualitat dels vostres productes, i així captar més públic i més consumidor; una fira que posa de manifest el paper que ha tingut la ramaderia a Catalunya i que encara conserva, atès que suposa més del 60% del la Producció Final Agrària del nostre país i en moltes comarques és la base d’una agroindústria molt poderosa. Si pensem en l’activitat del sector primari català, es pot afirmar que Catalunya és, bàsicament, una nació ramadera. I la Fira que avui inaugurem és un bon aparador per a donar-vos  a conèixer i promocionar-vos”. 
 
Pelegrí també ha volgut destacar que “la crisi no pot empalidir el sector: cal unitat per a superar-la; sóc conscient també que estem travesant una època complicada i per això aprofito l’ocasió per a demanar-vos que no us rendiu,  que mireu el futur amb una mica d’optimisme i ambició.  Ara més que mai, el que ens cal és la vostra implicació i complicitat, per a treballar de manera concertada i potenciar allò de bo que tenim, que és molt, i ho sabeu prou bé, i ara cal que els altres també ho sàpiguen. Entre tots, administració, productors, prescriptors hem de promoure el consum de productes de qualitat i proximitat”.
 
El conseller ha fet una crida a la formació i professionalització del sector, garantia de continuïtat i competitivitat “perquè el Solsonès és una comarca amb un gran potencial al que heu de saber treure partit revaloritzant feines com les del pagès i el ramader, animant als joves a incorporar-s’hi, a mantenir-se al territori, apostant per la diversificació, pel turisme i la gastronomia de qualitat... I us heu de sentir orgullosos de la tasca que feu perquè defensant i promocionant la ramaderia de la comarca defenseu també un paisatge, defenseu la terra i, el més important, doneu sentit al treball dels ramaders de la vostra terra. I tant jo com el Departament que represento compartim amb vosaltres aquest valor emocional i sentimental per la terra, aquesta voluntat per impulsar les economies de les zones rurals, i per demostrar a la Catalunya urbana que no som un problema sinó una font d’oportunitats”.
 
Josep Maira Pelegrí ha tancat la seva intervenció celebrant participar en certàmens com aquest que “mantenen els elements tradicionals, mostren la feina ben feta dels nostres productors i dignifiquen la vida rural. Per això també he volgut estar avui a Solsona, per aportar el meu granet de sorra a aquesta causa, avui inaugurant la Fira de Sant Isidre i demà, si em necessiteu, per a qualsevol cosa que sigui menester”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Un moment de la inauguració.

Un moment de la inauguració.
JPG | 733