• El conseller respon així a la voluntat expressada avui per la vicepresidenta de l’Executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, de portar al TC la comissió pel dret a decidir sota la consideració que incompleix la impugnació de la declaració de sobirania
  • Francesc Homs ha fet aquestes declaracions durant la commemoració del 25è aniversari del Consell Comarcal del Baix Ebre, que s’ha celebrat a Tortosa
  • Durant l’acte el conseller ha agraït al Consell Comarcal la feina “ben feta” durant aquests 25 anys, així com el “compromís” i la “idea de servei a les persones” demostrats durant aquest temps.
Homs al COnsell COmarcal de Tortosa

“Faig aquesta crida amb tota la serenitat però amb tota la contundència: facin el favor, senyors del govern espanyol, de deixar de dir el que diuen, de respectar les institucions catalanes i de complir amb les sentències del Tribunal Constitucional que no compleixen”. Així ha respost el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, a la voluntat expressada avui per la vicepresidenta de l’Executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, de portar al Tribunal Constitucional la comissió pel dret a decidir aprovada pel Parlament el dimarts passat sota la consideració que incompleix la impugnació de la declaració de sobirania.


En declaracions als mitjans de comunicació, el conseller ha recordat que tot el que s’ha fet des del Govern i des del Parlament “respecta escrupolosament les regles del joc de la democràcia i de la pròpia Constitució”, mentre que el Govern espanyol no ho fa. Homs ha posat com a exemple d’aquests incompliments qüestions afectades per sentències del TC que afavoreixen els interessos de la Generalitat, com les beques, la gestió de les subvencions o les polítiques d’ocupació.


Només quan el Govern espanyol compleixi aquestes sentències, ha assegurat Homs, “podran parlar amb un punt d’autoritat moral per dir que els altres han de respectar el que de fet ja venim respectant des de Catalunya plenament, que són les regles del joc establert”.


El conseller també ha advertit el Govern del PP que cada cop que ha volgut resoldre les coses “per la via de la impugnació” no només no ha resolt res sinó que “encara ho ha complicat més”. “La impugnació i la democràcia i el diàleg són coses que es contraposen”, ha reblat el conseller.
El conseller Homs ha fet aquestes declaracions abans de l’acte commemoratiu dels 25 anys del Consell Comarcal, durant el qual s’ha reconegut la tasca dels expresidents de l’ens.


Durant l’acte de celebració, el conseller ha agraït al Consell Comarcal la feina “ben feta” durant aquests 25 anys, així com el “compromís” i la “idea de servei a les persones” demostrats durant aquest temps.


El conseller ha situat la nova llei de Governs locals que prepara el Govern precisament en la voluntat de “reivindicar” el paper dels consells comarcals i adequar-lo a les exigències actuals, que segons Homs passen per ”una major eficiència, menor duplicitats i la capacitat de donar un millor servei als ciutadans”.