Empresa i Treball

Puig

TURISME

El conseller Puig presenta el Pla de Màrqueting per mantenir el lideratge turístic de Catalunya

query_builder   13 maig 2013 12:27

event_note Nota de premsa

TURISME

El conseller Puig presenta el Pla de Màrqueting per mantenir el lideratge turístic de Catalunya

El conseller Puig durant la roda de premsa
Xavier Espasa, Pere Torres, Felip Puig i Marian Muro durant la la roda de premsa
 
  • El Pla estableix les pautes per promocionar i vendre Catalunya en els propers anys, prioritzant l’increment dels ingressos turístics, millorant el coneixement de la demanda, treballant per la fidelització dels visitants i incrementant la rendibilitat de l’acció promocional.
 
  • La seva posada en marxa suposarà una nova manera de treballar basada en l’aprofitament del potencial de les tecnologies i les xarxes socials, en la creació de nous productes i establint unes relacions estretes amb la resta d’actors del sector. 
 
  • L’elaboració del Pla ha comptat amb una important participació sectorial i s’ha basat en un  ampli programa de recerca i d’investigacions.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presentat avui el Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya 2013-2015 que estableix les línies prioritàries per a la promoció turística de Catalunya. El conseller ha deixat clar que “el turisme forma part de les nostres prioritats i per això hem de mantenir la posició de lideratge”.  El conseller ha estat acompanyat del secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, de la directora general de Turisme, Marian Muro, i del director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa.
 
Aquest document és el reflex de com vol presentar-se i vendre’s Catalunya al món. El pla estableix una nova manera de treballar i de fer promoció turística, amb nous productes, amb una col·laboració publico-privada més estreta i amb fórmules innovadores i al mateix temps rendibles. El conseller Puig ha explicat que aquest és “un pla àmpliament consensuat i treballat amb el sector i que l’hem de liderar conjuntament amb ell”.
 
Catalunya és una destinació turística líder. I perquè ho continuï sent, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha de continuar sent un referent internacional en l’àmbit de la promoció i el màrqueting turístics.
 
En l’elaboració d’aquest pla ha participat una nombrosa representació d’actors clau del sector turístic català: representants de les 9 marques turístiques territorials; més de 1.000 empreses representatives; més de 300 comercialitzadors; i més de 18.000 consumidors potencials de més de 40 països. Tots ells han aportat una sèrie de coneixements i dades que han permès identificar les prioritats de Catalunya en matèria de promoció turística.
 
Objectius principals del Pla
 
El repte de la Generalitat és aconseguir un turisme més rendible i una marca “Catalunya” més poderosa amb una oferta diferenciada i en constant innovació. En aquest sentit, el conseller ha deixat clar que el que pretén el govern català és “retenir, fidelitzar, consolidar i obrir-nos a nous mercats d’una manera selectiva”.
 
El Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya marca com a un dels objectius principals prioritzar l’increment dels ingressos turístics per sobre del creixement del nombre de visitants. Aquest objectiu només s’assolirà augmentant el coneixement de la demanda per dissenyar l’oferta segons les seves exigències i requeriments.
 
El pla també ha estudiat els mercats emissors prioritaris per adaptar l’oferta turística catalana a les seves necessitats. En aquest sentit el titular d’Empresa i Ocupació ha explicat que cal “auscultar tots els mercats i buscar una estratègia canviant. Hem de treballar per aconseguir una oferta diversificada”. A partir d’aquí, s’han determinat les principals àrees de negoci i el desenvolupament dels productes més adequats.
 
En aquest sentit, el Pla conclou que cal orientar la promoció a la fidelització i a la retenció dels visitants, mantenint la captació de turistes nous. El document indica, a més, que cal treballar per millorar l’experiència turística un cop estan al territori.
 
La creació de nous productes per allargar la temporada turística i captar visitants tot l’any és un altre dels punts destacats del pla. Així, s’han establert sis grans categories de productes basades en sis experiències turístiques:
 
  1. Vacances per gaudir de l’estil de vida mediterrani a la costa
  2. Escapades per desconnectar
  3. Itineraris per descobrir un petit país amb una gran cultura
  4. Estades per gaudir de la natura-aventura, muntanya i entorn rural
  5. Oportunitats per fer reunions diferents
  6. Viatges per gaudir d’un interès especial
 
Sobre la promoció, el Pla indica que cal potenciar les eines online buscant les fórmules més innovadores a través de l’ús intensiu de les tecnologies i de les xarxes socials.
 
Finalment, i per aconseguir de manera òptima tots aquests objectius, el Pla proposa les claus per fer màrqueting en cooperació publico-privada que permeti incrementar el rendiment de la despesa que fa el país en promoció turística.

1  

Vídeos

Tall de vídeo del conseller Puig

2  

Fitxers adjunts

D'esq a dreta, el dir de l'ACT, Xavier Espasa, el sec d'Empresa i Ocupació, Pere Torres, el conseller Felip Puig, i la dir gral de Turisme, Marian Muro, en la roda de premsa

D'esq a dreta, el dir de l'ACT, Xavier Espasa, el sec d'Empresa i Ocupació, Pere Torres, el conseller Felip Puig, i la dir gral de Turisme, Marian Muro, en la roda de premsa
JPG | 1273

ppt de presentació pla de marqueting

ppt de presentació pla de marqueting
PDF | 1271