Justícia

El conseller Germà Gordó a Montserrat

Germà Gordó: "Els interns poden ser partícips de la regeneració de l'entorn natural al servei del bé comú i de la societat"

query_builder   13 maig 2013 14:25

event_note Nota de premsa

Germà Gordó: "Els interns poden ser partícips de la regeneració de l'entorn natural al servei del bé comú i de la societat"

El conseller de Justícia signa un acord amb el Patronat de la Muntanya de Montserrat que obre la porta perquè els reclusos de les brigades forestals del CIRE tinguin cura del parc natural per tal de prevenir incendis
El conseller Gordó signant l'acord
El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el president de la Comissió Executiva del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Joan Rigol, han signat avui un acord marc que obrirà la possibilitat de col·laborar amb les brigades forestals d’interns en règim semiobert que coordina el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), l’empresa pública del Departament de Justícia que promou la reinserció dels presos. L’acte ha comptat també amb l’assistència de l’abat de Montserrat, Josep M. Soler, i la directora del CIRE, Elisabeth Abad.
 
El conseller ha destacat que aquest Conveni donarà la possibilitat als interns de “contribuir a la neteja forestal de l’entorn de Montserrat i que se sentin partícips de les tasques de regeneració del seu entorn, al servei del bé comú i de la societat”. A partir d’aquest Acord marc, l’Abadia de Montserrat, a través del Patronat de la Muntanya de Montserrat, podrà encarregar al CIRE actuacions encaminades a promoure la reinserció dels interns.
 
Per al conseller, la col·laboració amb el Patronat de la Muntanya de Montserrat és important perquè “els interns treballaran en benefici del patrimoni nacional que constitueix Montserrat, des del punt de vista cultural, natural i de consciència nacional”. De fet, l’Abadia de Montserrat ja contribueix a la tasca de reinserció del CIRE des de fa temps, comercialitzant alguns dels dissenys fabricats a la presó sota la marca Made in CIRE, que tenen per objectiu prestigiar el treball penitenciari.
 
El titular del Departament de Justícia ha valorat molt positivament la implicació de l’Abadia de Montserrat en aquesta tasca de reinserció de presos, que -ha recordat- “és un mandat legal”, i ha dit que “l’església ha d’estar a favor de les persones més necessitades, i els interns formen part d’aquest col·lectiu.” “L’Acord de col·laboració amb Montserrat fa palès aquest compromís de l’església amb el món penitenciari”, ha afegit Gordó.
 
Durant la seva intervenció, Gordó ha destacat també el fet que “actualment més de 3.300 persones privades de llibertat ja poden formar-se i treballar als tallers del CIRE, rebent una remuneració i cotitzant a la seguretat social, la qual cosa és també un benefici per al conjunt de la societat.”
 
Pel que fa a les brigades forestals del CIRE, ja fa més de deu anys que aquesta empresa pública forma, ocupa i insereix interns en règim semiobert en l’àmbit de la prevenció d’incendis a Catalunya amb l’objecte de multiplicar les possibilitats de reinserció del col·lectiu.
 
El Patronat de la Muntanya de Montserrat és una entitat autònoma, adscrita al Departament de la Presidència de la Generalitat, que es va crear el 1950 amb la finalitat de preservar el Parc Natural d’aquesta zona verda de referència a Catalunya. El Parc Natural de la Muntanya de Montserrat té una superfície de 3.630 hectàrees i comprèn els termes municipals de Marganell, El Bruc, Monistrol de Montserrat, Castellbell i el Vilar, Collbató, Esparreguera i Vacarisses.

2  

Fitxers adjunts

El conseller signant l'acord

El conseller signant l'acord
JPG | 1621

CIRE_dossierdepremsa

CIRE_dossierdepremsa
PDF | 602