Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern impulsa la millora del subministrament d'aigua en municipis de la Ribera d'Ebre i el Priorat

query_builder   14 maig 2013 15:03

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la millora del subministrament d'aigua en municipis de la Ribera d'Ebre i el Priorat

 
  • Les actuacions permetran incrementar la disponibilitat d’aigua dels municipis de Benissanet, Miravet, Tivissa, Vinebre i Falset davant d’un eventual episodi de contaminació durant els treballs de descontaminació de l’embassament de Flix
 
  • Els treballs, que formen part del Pla de Restitució Territorial de Flix, beneficiaran prop d’11.000 persones
 
El Govern de la Generalitat ha impulsat avui la millora del subministrament d’aigua en diverses localitats de les comarques de la Ribera d'Ebre i el Priorat, que permetrà incrementar la disponibilitat d’aigua a les localitats ubicades aigües avall de l’embassament de Flix davant d’un eventual episodi de contaminació durant els treballs de descontaminació del pantà. Les actuacions, que durà a terme la societat estatal Acuamed, beneficiaran prop d’11.000 persones de les poblacions de Benissanet, Miravet, Tivissa, Vinebre i Falset.
 
Els treballs, que formen part del Pla de Restitució Territorial de Flix, es van acordar en un conveni que l’Estat i la Generalitat van signar el març de 2010. Consisteixen en la construcció de 2 dipòsits i de 3 pous amb una capacitat total de 750 m3, així com també més de 16.600 metres de xarxa de canonades, juntament amb les connexions elèctriques necessàries per al funcionament de les instal·lacions.
 
En concret, els projectes que es tiraran endavant són els següents:
 
-       Construcció d’una nova captació per a l’abastament de Benissanet i Miravet (Ribera d’Ebre).
 
-       Construcció de captació i d’un nou dipòsit regulador de 350 m3 i les conduccions associades per a l’abastament de Tivissa (Ribera d’Ebre).
 
-       Construcció d’una nova captació a la zona de sant Miquel per a l’abastament de Vinebre (Ribera d’Ebre).
 
-       Millora de les conduccions d’abastament en alta de Falset (Priorat).
 
Els treballs són imprescindibles per garantir amb urgència la qualitat del recurs per a l’abastament a les poblacions ubicades aigües avall de l’embassament de Flix. L’acord aprovat avui pel Govern, que comporta la declaració d’utilitat pública i la necessitat d’ocupació dels béns i els drets afectats, permetrà començar la recerca de terrenys per iniciar les obres.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia