Direcció General de Comunicació

govern

El Govern adapta provisionalment la pròrroga pressupostària a la nova previsió d'objectiu de dèficit de l'1,2% fixat per a les comunitats autònomes

query_builder   14 maig 2013 15:04

event_note Nota de premsa

El Govern adapta provisionalment la pròrroga pressupostària a la nova previsió d'objectiu de dèficit de l'1,2% fixat per a les comunitats autònomes

 
  • El Consell Executiu aprova un decret que amplia el volum de recursos a disposició dels departaments del 72% al 86%
 
  • S’adapten els criteris d’aplicació de la pròrroga pressupostària fins que el Ministeri d’Hisenda no concreti l’objectiu de dèficit definitiu per a Catalunya
 
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui el nou decret que modifica les limitacions de crèdit previstes al decret de pròrroga pressupostària vigent, per adaptar-les a la nova previsió d’objectiu de dèficit de l’1,2% que el Ministeri d’Hisenda ha fixat per al conjunt de les comunitats autònomes.
 
L’Executiu havia elaborat l’actual decret de pròrroga en base a un objectiu de dèficit del 0,7%, que era la desviació autoritzada fins ara per als governs autonòmics. Atès que el marge per a les comunitats s’ha ampliat en 5 dècimes, el Govern ha decidit modificar els criteris d’aplicació de la pròrroga per fer-la viable fins que el Ministeri d’Hisenda concreti l’objectiu de dèficit definitiu que tindrà Catalunya aquest 2013.
 
La modificació aprovada avui pel Govern afecta la despesa prorrogada dels capítols 2 (despeses de béns i serveis), 4 (transferències corrents), 5 (fons de contingència), 6 (inversions reals), 7 (transferències de capital) i 8 (variació d’actius financers). En aquests capítols, s’amplia del 72% al 86% el volum de recursos respecte del pressupost inicial de 2012.
 
Els capítols 3 i 9, destinats al pagament d’interessos i a l’amortització de deute, es mantenen prorrogats en la seva totalitat, mentre que les despeses de capítol 1 (personal) s’ajusten a les dotacions pressupostades el 31 de desembre del 2012.
 
El nou decret deroga l’article 8 del text anterior, que limitava els procediments d’atorgament de subvencions de la Generalitat i de les entitats del sector públic, així com l’article 3.1.B pel qual desapareix la limitació de la disposició de crèdit per a inversions dels capítols 6, 7 i 8.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia