Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura fomenta la millora dels regadius a Catalunya

query_builder   14 maig 2013 14:48

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura fomenta la millora dels regadius a Catalunya

El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, ha visitat, avui dimarts, les obres de millora de la Comunitat de Regants de les Roques Planes de la Plana d’Almenar, consistents en la modernització de la xarxa de regadiu en 250 hectàrees de la Toma 6.2. Aquesta obra de millora del regadiu, ha estat realitzada per la pròpia comunitat de regants amb una subvenció del Departament i beneficia 83 regants.
 
Les inversions objecte d’ajut de la Comunitat de Regants de les Roques Planes han consistit en la modernització de la seva xarxa de reg mitjançant el canvi del reg actual a manta al nou sistema de reg a pressió (aspersió i localitzat) amb una inversió total, segons el projecte aprovat, de 310.577 euros, i es beneficiarà d’una subvenció de 100.000 euros, cofinançats per la Unió Europea (UE) a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
 
Aquesta modernització destaca com a exemple d’estalvi energètic donat ha estat dissenyada per aprofitar la pròpia energia hidràulica fent que el cost energètic final la instal·lació sigui zero.
 
A més, l’actuació visitada avui permet un important estalvi d’aigua alhora que una millora en la gestió d’aquest recurs per part de la Comunitat de Regants a fi de garantir el subministrament adequat a tota la xarxa de reg per conreus com el préssec (60%), panís (30%), i blat (10%),
 
Mitjançant les ajudes a la millora de regadius, el DAAM vol fomentar la millora de les instal·lacions que augmentin l'eficiència del transport, la distribució i l'aplicació de l’aigua de reg als conreus i,  en conseqüència, fomentar l'estalvi d'un bé públic tan escàs. És la pròpia Comunitat de Regants qui realitza les inversions, les quals gaudeixen d’una subvenció que percep aquesta comunitat a la finalització de les millores.
 
La darrera convocatòria d’ajuts a la millora de regadius ha beneficiat 95 Comunitats de Regants a la demarcació de Lleida, amb una subvenció aprovada de 6.514.105 euros, que genera una inversió de 12.625.323 euros .
 
Les actuacions en millora de regadius són una aposta prioritària del DAAM, amb la finalitat de contribuir a l’estalvi d’aigua de reg, així com, a la millora de la qualitat i dels rendiments de les produccions agrícoles i de les condicions de vida de la població beneficiada.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 296