Territori

L'Agència Catalana de l'Aigua activa la depuradora de Massanes, a la comarca de la Selva

query_builder   15 maig 2013 11:11

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua activa la depuradora de Massanes, a la comarca de la Selva

 
 
  • La instal·lació, amb un pressupost de 475.500 euros, està dissenyada per tractar un cabal de 54 m3/dia

 

  • Aquesta és la 24a depuradora en servei a la comarca

 

  • La seva posada en marxa millora la qualitat de la conca del riu Tordera
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Massanes, a la comarca de la Selva. Aquesta actuació ha tingut un cost de 475.500 euros i ha consistit en una depuradora biològica amb eliminació de nutrients, dissenyada per a tractar un cabal de 54 m3/dia. També s’ha construït una petita xarxa de col·lectors.  
 
L’aigua tractada es retorna al Torrent de la Teuleria, conca de la Tordera, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora fa possible una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la 24a estació depuradora en servei a la comarca de la Selva juntament amb les plantes d’Aiguaviva Park, Anglès, Arbúcies, Blanes, Bonmatí, Breda, Caldes de Malavella, Can Fornaca, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Maçanet Residencial, Pantans de Montbarbat, Riells i Viabrea, Riuclar, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils-Vidreres, Tossa de Mar, Vilobí d’Onyar i Riuclar (Massanes). 
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 168