• El conseller Gordó ha detallat que la ràtio actual ha baixat fins a 2,12 interns per funcionari en referència a la del 2006, que era de 2,68.
  • El titular de Justícia també s’ha pronunciat sobre el compromís del Govern de tirar endavant una consulta: “Nosaltres, de totes totes, volem consultar el poble català i estem convençuts que ho farem durant aquesta legislatura”.

 

 

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha destacat en l’entrevista que li han fet aquest matí al programa El matí de Catalunya Ràdio, conduït per Manel Fuentes, que “malgrat els últims esdeveniments, les presons catalanes són segures. Havíem arribat a una ràtio de 2,68 interns per funcionari el 2006 i ara és de 2,12. Tenim la millor ràtio de la història de les presons catalanes”. Gordó ha explicat que aquesta situació es produeix perquè la població penitenciària ha disminuït i el Departament de Justícia ha fet un esforç per mantenir el nombre de professionals.

 
Pel que fa al Centre Penitenciari Puig de les Basses, a Figueres, el titular de Justícia ha reiterat la decisió del Departament de Justícia d’obrir l’equipament el 2014. I ha dit que per aquest motiu s’està treballant conjuntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Figueres per enllestir-ne els accessos, una de les necessitats més immediates per poder posar en marxa el Centre.
 
Així mateix, el conseller ha explicat que el Departament de Justícia i l’Ajuntament de Barcelona estan treballant conjuntament amb vista a arribar a un acord definitiu sobre el tancament del Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona −La Model− durant aquesta legislatura. I ha recordat també que s’acabarà de definir en el Pla d’equipaments penitenciaris 2013-2020, en què la Conselleria està a hores d’ara treballant, i que té el compromís de portar al Parlament un cop s’hagin aprovat els pressupostos d’enguany.
 
“Nosaltres, de totes totes, volem consultar el poble català i estem convençuts que ho farem durant aquesta legislatura”, −ha remarcat Gordó. En aquest sentit, ha recordat la necessitat de crear estructures bàsiques d’estat i el compromís de consultar el poble català durant aquesta legislatura.
 
Durant l’entrevista, el conseller també ha detallat que hi ha diverses fórmules sobre la taula per encarar la consulta al poble català. “De moment, s’està intentant explorar la via Casp, la del compromís, diàleg, acord del pacte, que, de fet, és la manera bàsica de ser dels catalans”.
 
Durant l’entrevista, Gordó també ha instat el ministre de Justícia a intentar consensuar més les lleis que elabora ja que “les tira endavant en moltes ocasions sense consens i aixeca polseguera amb tots els operadors”.