Empresa i Treball

El president Mas encapçala la reunió on Govern, sindicats i patronals han compartit l'anàlisi i la diagnosi per arribar a un acord que permeti tirar el país endavant

query_builder   15 maig 2013 18:55

event_note Nota de premsa

El president Mas encapçala la reunió on Govern, sindicats i patronals han compartit l'anàlisi i la diagnosi per arribar a un acord que permeti tirar el país endavant

 
  • Les tres parts han posat les bases per a un nou Acord estratègic per impulsar la competitivitat, l'ocupació i la cohesió social

  • El conseller Felip Puig subratlla la voluntat de diàleg dels actors i el compromís de tenir un full de ruta en tres mesos
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reunit, aquest matí els representants sindicals i patronals de Catalunya amb l’objectiu d’establir les bases per a un nou Acord estratègic per impulsar la competitivitat, l'ocupació i la cohesió social en el marc de l’economia catalana. En la reunió d’aquest òrgan superior de participació, diàleg i seguiment de l’Acord estratègic hi han participat també per part del Govern els consellers d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Collell, a més del secretari de Govern, Jordi Baiget.

"No busquem un acord fàcil que avali les polítiques del Govern ni una fotografia ràpida, sinó que es tracta de trobar un acord per tirar el país endavant". Aquesta ha estat l’expressió que ha utilitzat el conseller d'Empresa i Ocupació per definir la cimera que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat. Per a ell, el més important, a banda del document consensuat entre els tres sectors, "és el marc de diàleg que avui hem aconseguit".
 
El Govern de la Generalitat "aposta per la continuïtat dels acords estratègics" i és per això que Puig ha posat de manifest el compromís de "tenir un full de ruta per aconseguir l'acord i la concertació" en un termini de tres mesos. "Perseguim un gran acord social. I avui hem generat el clima de diàleg per fer-ho trobant els mínims comuns múltiples"- ha afegit.

El conseller d'Empresa i Ocupació ha explicat que patronals i sindicats han coincidit amb el Govern "en l'anàlisi i el diagnosi" de la situació de l'economia catalana. I han destacat que l'objectiu de dèficit imposat pel Govern de l'Estat "és insuficient per garantir la reactivació econòmica".

Pel que fa als agents econòmics i socials, han encapçalat aquesta sessió de treball els secretaris generals dels sindicats CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, respectivament, i els presidents de les patronals PIMEC, FEPIME i Foment de Treball Nacional, Josep González, Eusebi Cima i Joaquim Gay de Montellà.

El nou acord estratègic es fonamentarà en “tres grans eixos de treball” centrats en “les mesures per a la reactivació econòmica i els factors estratègics de competitivitat; el foment de l’ocupació i la qualificació professional i les polítiques de cohesió social”.
 
Finalment, Felip Puig també ha subratllat que "no hi ha una voluntat de generar falses expectatives", però és clar que "s'ha de tornar a prioritzar la vocació industrial d'aquest país, que ens ha de permetre recuperar els nivells d'ocupació".
 
“No hem volgut sortir amb grans declaracions d’intencions. Reconeixem que el camí no serà fàcil i que no ho acordarem tot, però ens posarem d’acord en allò més important” - ha reblat el conseller.


1  

Vídeos

Vídeo de les compareixences posteriors a la reunió per l'Acord Estratègic per impulsar la competitivitat de l'economia catalana

2  

Fitxers adjunts

El conseller Puig, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l'Acord Estratègic

El conseller Puig, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l'Acord Estratègic
JPG | 92

Document de l'Acord Estratègic 2013-2016

Document de l'Acord Estratègic 2013-2016
PDF | 298

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia