Institut Català de les Dones

L'Institut Català de les Dones i la revista Enderrock inauguren l'exposició "Dones i cançons"

L'exposició mostra fotografies de 25 cantants representatives del panorama musical català

query_builder   16 maig 2013 19:00

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones i la revista Enderrock inauguren l'exposició "Dones i cançons"

L'exposició mostra fotografies de 25 cantants representatives del panorama musical català

Acte d'inauguració
Acte d'inauguració
L’Institut Català de les Dones (ICD) i la revista Enderrock han inaugurat aquest vespre a Girona la mostra “Dones i cançons”, una exposició de fotografies de 25 cantants representatives del panorama musical català que també reflecteix la relació de cadascuna d’elles amb el fet musical. L’objectiu és visibilitzar la seva empremta en el panorama musical actual i reconèixer la diversa i rica tradició musical de cantants catalanes.
 
Les imatges són del fotògraf Juan Miguel Morales, cap de fotografia d’Enderrock, qui va retratar-les per al número especial sobre aquesta temàtica que la revista va publicar a principis d’any. L’exposició compta amb la col·laboració del servei de Biblioteques del Departament de Cultura, que facilita la seva exhibició.
 
En l’acte d’inauguració han intervingut Lluís Gendrau, director del Grup editorial Enderrock, Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones, i Marta Madrenas, 2a tinenta d'alcalde de l’Ajuntament de Girona. L’acte ha finalitzat amb l’actuació musical de la cantant torroellenca Rosa Pou, una de les dones presents a l’exposició. Aquesta jove músic i cantant va col·laborar en projectes de Xavi Lloses o Gerard Quintana i va debutar en solitari l’any passat amb l’àlbum Entre monosíl·labs.
 
Les 25 dones que visibilitza la mostra són: Andrea Motis, Anna Roig, Beth, Big Mama, Bikimel, Carme Canela, Clara Andrés, Esther Condal, Franca Masu, Guillermina Motta, Ivette Nadal, Joana Serrat, Lídia Pujol, Maria Cinta, Maria Coma, Maria del Mar Bonet, Maria Rodés, Marina Rossell, Marta Rius, Meritxell Gené, Montse Castellà, Névoa, Núria Feliu, Rosa Pou i Sílvia Pérez Cruz.

“Dones i cançons” es podrà visitar a la Biblioteca Antònia Adroher (C. Can Sunyer, 46) de Girona fins el dia 15 de juny. Després de Girona, la mostra es podrà visitar a Sant Feliu de Guíxols, Tortosa, Lleida i, finalment, el mes de desembre, a Barcelona.