Cultura

Es presenta l'edició de l'obra poètica i narrativa de Salvador Espriu a càrrec de l'editorial labutxaca

query_builder   17 maig 2013 15:18

event_note Nota de premsa

Es presenta l'edició de l'obra poètica i narrativa de Salvador Espriu a càrrec de l'editorial labutxaca

  • La publicació d’aquests volums es fa en el marc de l’Any Espriu
labutxaca Any Espriu
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha participat avui en la presentació de l’edició de l’obra poètica i narrativa de Salvador Espriu, a càrrec de l’editorial labutxaca. Amb motiu del centenari del naixement de Salvador Espriu, l’editorial presenta una edició que posa per primera vegada a l’abast dels lectors la versió definitiva de la seva poesia i de la seva narrativa.

Han participat en la presentació el comissari de l’Any Espriu, Xavier Bru de Sala; l’editor Jordi Cornudella, i les curadores de l’obra Olivia Gassol i Gabriella Gavagnin.
 
Els volums de labutxaca presentats avui no porten notes ni variants, només el text net i depurat de totes les obres. Cadascun dels dos volums s'obre amb un pròleg nou, a tall d’introducció a la lectura de Salvador Espriu. Els autors dels pròlegs són els editors responsables dels volums: Gabriella Gavagnin i Víctor Martínez-Gil pel que fa a la Prosa narrativa, i Olívia Gassol pel que fa a la Poesia.
 
En el transcurs de l’acte, el conseller Mascarell ha qualificat d’”esplèndids” els volums que s’han presentat: “Es tracta d’una edició ben feta i assequible, i a disposició de tothom. És una magnifica aportació de labutxaca a l’Any Espriu.”
 
Mascarell també ha destacat la importància de la figura de l’escriptor: “Espriu és tot ell un univers. La meva capacitat de sorpresa sobre la dimensió del personatge i de la seva obra creix constantment. Espriu és un personatge imprescindible en el sí de la nostra cultura.”
 
El passat 15 de maig, el Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar l’any 2013 com a “Any Espriu” per commemorar el centenari del naixement de Salvador Espriu i Castelló. El Departament de Cultura de la Generalitat, diversos municipis catalans i institucions d’arreu del país porten a terme iniciatives en diferents poblacions catalanes  durant tot de l’any. La commemoració inclou entre els seus actes exposicions, publicacions d’obres, espectacles musicals i teatrals, produccions audiovisuals i simposis sobre la vida i l’obra de l’autor.
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia: Acte de presentació de l'obra poètica i narrativa d'Espriu a càrrec de labutxaca

Fotografia: Acte de presentació de l'obra poètica i narrativa d'Espriu a càrrec de labutxaca
JPG | 1829