Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

L'empresa de la Cerdanya Socarrel SL, beneficiària del Programa Leader, presentarà la seva memòria de sostenibilitat en la conferència mundial de GRI, a Amsterdam

query_builder   17 maig 2013 18:51

event_note Nota de premsa

L'empresa de la Cerdanya Socarrel SL, beneficiària del Programa Leader, presentarà la seva memòria de sostenibilitat en la conferència mundial de GRI, a Amsterdam

 
Representarà les microempreses Leader de Catalunya en l’esdeveniment de RSE més important de l’any, amb uns 1.500 participants de 80 països, en el marc del projecte de cooperació impulsat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimetnació i Medi Natural (DAAM) ‘Gestió Sostenible Rural’
 
 
L’empresa de la Cerdanya Socarrel SL, beneficiària dels ajuts Leader i del projecte de cooperació ‘Gestió Sostenible Rural’ d’implantació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) a les petites i mitjanes empreses dels territoris Leader, participarà, entre el 22 i el 24 de maig, en la Global Conference on Sustainability and Reporting, que organitza bianualment l’organització internacional Global Reporting Initiative (GRI) a Amsterdam. 
 
Socarrel SL ha estat seleccionada com a representant de les prop de 50 empreses del programa que el  2012 van elaborar la seva primera memòria de sostenibilitat, per a presentar la seva particular experiència al taller “Petites i Sostenibles: Memòries realistes i profitoses per a pimes”, que tindrà lloc el dia 23.
 
La Global Conference on Sustainability and Reporting de GRI és un dels esdeveniments mundials més importants en el camp de la sostenibilitat i la responsabilitat social empresarial. Al llarg de tres dies, prop de 1.500 persones representants de 80 països, líders en el camp empresarial, de la consultoria, polític o acadèmic, debatran en sessions plenàries, tallers i treball en xarxa sobre les oportunitats i els desafiaments claus per a tendir a una economia global més sostenible. En el marc de la conferència, a la qual ha estat expressament convidada la representant de Socarrel SL, Mercè Colomina, es presentarà també les directrius de la nova Guia G4 de GRI per a elaborar memòries de sostenibilitat.
 
Fundada l’any 2004 a Montellà de Cadí (Cerdanya), Socarrel SL és una empresa dedicada a la consultoria i execució de treballs vinculats al medi natural. Està especialitzada en projectes de gestió forestal (ordenacions de forests, gestió i promoció de l’ús públic, informes ambientals, tractaments silvícoles, recuperació de camins, etc.), si bé, darrerament, ha  incorporat altres serveis de caràcter més turístic, com la venda i lloguer de bicicletes elèctriques.
 
Socarrel SL manté un fort compromís amb el territori, la innovació i la qualitat, i ha afrontat el repte de donar compte bianualment dels seus impactes econòmics, ambientals i socials, com una oportunitat de millora contínua i de diàleg i comunicació amb els seus grups d’interès.
 
En el marc del projecte ‘Gestió Sostenible Rural’, més de 200 empreses beneficiàries d’ajuts Leader han implantat polítiques de Responsabilitat Social Empresarial dins de les seves organitzacions per a avançar cap a la creació de Territoris Socialment Responsables i han afavorit la intercooperació i la creació de sinèrgies entre territoris rurals sostenibles.
 
El projecte ha esta impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), que ha posat en valor la Responsabilitat Social Empresarial com a part essencial de l’estratègia Leader de Catalunya durant el període de Programació 2007-2013.
 
Al llarg de les tres darreres convocatòries d’ajuts Leader,  tècnics especialitzats en RSE dels tretze territoris Leader catalans han assessorat individualment a aquestes 200 empreses en la implantació d’un pla de millora en l’àmbit econòmic, ambiental i social de la seva gestió. La major part de les actuacions fan referència a la implantació de sistemes de gestió avançats (planificació estratègica, sistemes de qualitat, processos d’innovació...), a l’anàlisi dels impactes ambientals de l’activitat i a la implantació de mesures correctores, i a la satisfacció dels grups d’interès (millora de les condicions sociolaborals dels treballadors, aplicació de polítiques de conciliació, anàlisi de la satisfacció del client, a la compra responsable...).
 
 

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa.

Comunicat de premsa.
PDF | 305