Empresa i Treball

INDÚSTRIA

Es constitueix l'Associació Àmbit B30 per impulsar el pol industrial i de manufactura avançada del sud d'Europa

query_builder   21 maig 2013 16:18

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Es constitueix l'Associació Àmbit B30 per impulsar el pol industrial i de manufactura avançada del sud d'Europa

el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, durant la presentació

•    A la presentació de la nova associació, que comptarà amb el suport de la Generalitat, hi ha assistit el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres.
 
Àmbit B30 agrupa empreses, universitats, centres de recerca i ajuntaments de 23 municipis que busquen potenciar tota la zona industrial i tecnològica de la via B30.
 
•    L’associació ha identificat un conjunt de projectes amb capacitat dinamitzadora sobre un territori que concentra el 17% del PIB català.
 
 
La seu del Laboratori de Llum del Sincrotró Alba (Cerdanyola del Vallès) ha estat l'escenari avui de la constitució de l'Associació Àmbit B30, formada per 53 organitzacions de 23 municipis de tres comarques diferents: el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Es tracta d'una aposta que suma esforços per convertir-se en un dels principals pols industrials i de manufactura avançada del sud d'Europa.
 
A la presentació de la nova associació, que comptarà amb el suport de la Generalitat de Catalunya, hi ha assistit el secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, Pere Torres.
 
L’Associació Àmbit B30 ha acordat definir una estratègia de col•laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals i governs per potenciar la zona industrial i tecnològica que comprèn tot aquest eix i posicionar-la com una de les regions industrials amb més potencial innovador de Catalunya, Espanya i del sud d'Europa.
 
La zona al voltant de la via B30 concentra el 17% del PIB de Catalunya i el 50% de les empreses exportadores catalanes, a banda de ser un focus important d’atracció d’inversions. Entre els projectes que Àmbit B30 busca desenvolupar destaquen la creació d’un Data Center, l’impuls d’un programa d’acostament entre les universitats, l’administració i les empreses, i la posada en marxa d’un programa d’emprenedoria corporativa. 

2  

Fitxers adjunts

Foto de grup

Foto de grup
JPG | 473

el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres durant la presentació

el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres durant la presentació
JPG | 291