Empresa i Treball

Més de 200 empresaris s'interessen pel nou Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya

INDÚSTRIA

Més de 200 empresaris s'interessen pel nou Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya

query_builder   21 maig 2013 18:37

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Més de 200 empresaris s'interessen pel nou Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya

El sec d'Empresa i Ocupació, Pere Torres, durant la presentació
 
·        El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha participat aquest dimarts a la presentació del pla d’actuacions del Clúster a les empreses del sector.
 
·        La nova associació ha explicat que els seus objectius són impulsar la formació, la competitivitat, la recerca i la innovació a través de quatre comissions de treball.
 
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha participat aquest dimarts a la tarda a la presentació del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya a les companyies del sector. Més de 200 empresaris s’han interessat  per la nova associació, que s’ha donat a conèixer en un acte a la seu de la Fundació CITILAB, a Cornellà de Llobregat.
 
Durant l’acte, Pere Torres ha afirmat que el clúster “busca impulsar aquelles sinergies entre empreses que representin una projecció del sector més internacional i amb més solidesa que la que tenen per separat”. Torres s’ha referit a l’automoció com un sector “afortunadament molt internacionalitzat, on el que patim durament a Catalunya i a l’Estat espanyol és contrarestat pels bons resultats de consum en l’àmbit de l’exportació”.
 
El Clúster ha presentat les quatre comissions de treball sobre les quals s’articularà l’estratègia de l’entitat per reforçar la competitivitat de la indústria de l’automòbil com a motor de l’economia catalana. Seran les comissions de Formació, Competitivitat, d’Innovació de Producte i Tecnològica.
 
La comissió de Formació té per objectiu potenciar la formació professional, ocupacional i de demanda per a les empreses. La de Competitivitat buscarà augmentar l’eficiència en la gestió per augmentar en competitivitat i construir models de negoci més àgils, així com afavorir la cooperació tant amb l’Administració com entre les mateixes empreses del clúster. D’altra banda, la comissió Tecnològica realitzarà activitats de recerca i atracció de sinergies i inversions en noves tecnologies, mentre que la d’Innovació de Producte potenciarà la dinamització i fomentarà sinergies per a la innovació de producte amb noves funcions d’alt valor afegit.
 
A més de presentar aquestes comissions, l’acte també ha servit per captar nous membres per al Clúster, obert a empreses amb seu a Catalunya vinculades al sector de l’automoció i amb activitat d’R+D+i.
 
 
El Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya
 
El Clúster de la Indústria de l’Automoció, creat recentment amb el suport de la Generalitat, té com a objectiu principal reforçar la competitivitat de la indústria de l’automòbil com a motor de l’economia catalana. El nucli constituent són les empreses SEAT, NISSAN, GESTAMP, FISCOSA i DOGA, que en el seu conjunt facturen 10.000 milions d’euros i donen ocupació a 18.300 persones.
 
La indústria de l’automoció és una de les més importants de Catalunya. Factura gairebé 14.000 milions d’euros, el 10% del volum de negoci del conjunt de la indústria catalana, i genera al voltant dels 100.000 llocs de treball, 36.000 dels quals són directes.
 
El Clúster fomentarà la cooperació i el networking entre les empreses del sector, contribuirà a que els seus professionals tinguin una formació global d’excel·lència mitjançant la vinculació del món formatiu i laboral i impulsarà internacionalment les actuacions de la indústria de l’automòbil.

1  

Fitxers adjunts

El sec d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, durant la presentació

El sec d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, durant la presentació
JPG | 1676