Servei Català de Trànsit

El director de l'SCT participa en la sessió "Salut i seguretat del vianant"

Durant la jornada, Joan Josep Isern, ha destacat la reducció de prop d'un 50% del nombre de vianants atropellats entre el 2008 i el 2012

query_builder   21 maig 2013 18:01

event_note Nota de premsa

El director de l'SCT participa en la sessió "Salut i seguretat del vianant"

Durant la jornada, Joan Josep Isern, ha destacat la reducció de prop d'un 50% del nombre de vianants atropellats entre el 2008 i el 2012

SALUT
Joan Josep Isern, Anotni Mateu i Ole Thorson aquest matí durant la sessió
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha participat aquest matí a la sessió "Salut i seguretat del vianant", organitzada conjuntament per la secretaria de Salut Pública (Departament de Salut), l’SCT (Departament d’Interior) i l’Associació per a la Prevenció d’Accidents de Trànsit.
 
Isern, ha presentat la ponència sobre "La protecció dels vianants en el Pla Català de Seguretat Viària", i ha posat de manifest els avenços en matèria de seguretat viària que han fet possible la reducció de prop d’un 50% del nombre de vianants atropellats entre el 2008 i el 2012 (de 88 a 46). També ha destacat el desplegament de 139 Plans Locals de Seguretat Viària PLSV), que estan tenint una incidència molt important en l’àmbit urbà, i la necessitat “de continuar avançant cap a actuacions transversals que impliquin diferents departaments de la Generalitat per a la reducció de la sinistralitat”.
 
La sessió ha començat amb la ponència "La seguretat dels vianants des de la perspectiva de la visió cero", a càrrec del president de l’Associació per a la Prevenció d’Accidents de Trànsit, Ole Thorson. En la seva intervenció, el Dr. Thorson ha posat de manifest la importància de promoure els desplaçaments a peu i protegir la seguretat dels vianants, subratllant la necessitat de donar prioritat als vianants a les ciutats i centres de treball.
 
El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha tancat la sessió amb la seva presentació dedicada a la "Protecció del vianant i promoció de l’activitat física: una acció interdepartamental per a la millora de la salut". Aquesta presentació ha mostrat com caminar regularment pot ajudar a assolir la recomanació d’acumular un mínim de 30 minuts diaris d’activitat física moderada per tenir cura de la salut, i s’ha referit a l’objectiu de continuar promovent l’activitat física per incrementar en 100.000 el nombre de persones físicament actives a Catalunya l’any 2013. Mateu ha recordat que el passat dia 13 de maig es va constituir la Comissió Interdepartamental de Salut, que ja ha iniciat els treballs per elaborar un Pla Interdepartamental de Salut Pública per facilitar la incorporació d’objectius de salut en les polítiques que desenvolupen els departaments del Govern, com ara les polítiques de transport i seguretat viària.

2  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 82

FOTOGRAFIA DE LA SESSIÓ

FOTOGRAFIA DE LA SESSIÓ
JPG | 44