President

govern

President Mas: "És escandalós que es protesti pel repartiment dels dèficits i no es tinguin en compte les balances fiscals"

query_builder   22 maig 2013 14:14

event_note Nota de premsa

President Mas: "És escandalós que es protesti pel repartiment dels dèficits i no es tinguin en compte les balances fiscals"

·         El cap de l’Executiu assegura que amb un terç menys del dèficit fiscal d’un sol any, és a dir, amb 5.500 M€, “s’haurien evitat les retallades que s’han fet a Catalunya els darrers 2-3 anys”
 
·         Artur Mas defensa el dret del Parlament a fer una llei de consultes i retreu al grup del PP que el consideri una cambra “de fireta”
 
·         El president qualifica de “nyap inaplicable” la reforma educativa del ministre Wert i fa una crida a “fer pinya” per defensar el model educatiu català
El president Mas, aquest matí, durant la sessió de control
El president Mas, aquest matí, durant la sessió de control
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que “és escandalós que es protesti pel repartiment dels dèficits i no es tinguin en compte les balances fiscals” de Catalunya respecte a Espanya, és a dir, la diferència entre els impostos que paguen els catalans i el que reben a canvi per part de l’Estat.
 
Durant la sessió de control, que ha tingut lloc aquest matí al Parlament de Catalunya, el cap de l’Executiu s’ha referit a les darreres dades de balances fiscals fetes públiques ahir pel conseller d’Economia i Coneixement Andreu Mas-Colell, que xifren en 16.500 milions el dèficit fiscal l’any 2010.
 
Artur Mas ha explicat que “només amb un terç menys d’aquest dèficit fiscal en un sol any, que serien aproximadament 5.500 milions d’euros, s’haurien evitat totes les retallades que s’han fet Catalunya els últims 2-3 anys”. El president ha lamentat que aquest dèficit fiscal sigui “estructural” i no s’hagi resolt en més de 30 anys de democràcia i ha dit que “si Catalunya pogués resoldre aquest tema podria ajudar a l’economia a tirar endavant i a crear llocs de treball, no hi hauria hagut retallades i podríem seguir fent inversions en infraestructures”.
  
Llei de consultes
El dret a decidir i la tramitació parlamentària de la llei de consultes ha centrat també bona part de la sessió de control, durant la qual el president ha retret al grup del PP que “el seu objectiu és que la consulta no es faci”. El cap del Govern ha preguntat a la presidenta d’aquest grup si el Parlament de Catalunya, amb una “majoria parlamentària molt sòlida a favor d’aquest concepte, no té dret a fer una llei de consultes”, i l’ha acusada de considerar la cambra com “un Parlament de fireta”.
 
El president de la Generalitat ha recordat al grup popular que “hi ha molta gent que també té dret que hi hagi una llei de consultes i que es faci una consulta i  que vol exercir el seu dret a decidir”. “A aquesta gent, que són una majoria molt important del país, també se l’ha de respectar”, ha reblat.
 
Fer pinya per defensar el model educatiu català
Un altre punt destacat durant la sessió de control ha estat el projecte de llei de reforma educativa del Govern espanyol, que el president Mas ha qualificat com a “nyap inaplicable”. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha instat el president del grup del PSC a “fer pinya per defensar un model que està amenaçat des de molts punts de visita, però que tots nosaltres volem salvar i volem salvar bé”.  
 
Artur Mas ha retret al PSC que, “davant l’agressió que tenim amb aquesta llei educativa, no és moment de plantejar temes que pugui semblar que ens barallem quan en el fons estem d’acord”. El president ha recordat que el grup de CiU, quan era a l’oposició, va donar suport a la Llei d’Educació de Catalunya, “posant els interessos de país per davant dels de partit”, perquè “vam entendre que l’educació havia de ser un tema de consens i no de baralla”.
 
D’altra banda, el cap de l’Executiu ha demanat al president del PSC que no faci “demagògia” amb les escoles concertades que fan educació diferenciada i li ha recordat que “durant els set anys que van estar governant van concertar exactament les mateixes escoles que ho estan ara”.
 

1  

Vídeos

Vídeo

1  

Fitxers adjunts

El president, avui al Parlament

El president, avui al Parlament
JPG | 804

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia