Territori

L'empresa Singular Aircraft s'estableix a l'aeroport de Lleida-Alguaire

query_builder   22 maig 2013 13:35

event_note Nota de premsa

L'empresa Singular Aircraft s'estableix a l'aeroport de Lleida-Alguaire

Aquesta setmana inicien les proves amb l’SA03, un avió amfibi teledirigit molt útil per operacions que puguin presentar risc pels pilots o resultin costoses, com per exemple extinció d’incendis, vigilància o tasques agrícoles
Imatge de la presentació de l'avió
El secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, juntament amb el director executiu de Singular Aircraft, Luis Carrillo han presentat el projecte d’avió  amfibi no tripulat en fase de desenvolupament, SA03, que utilitzarà l’aeroport de Lleida-Alguaire com a entorn de proves, sense modificar l’horari operatiu de l’aeroport.
 
La vocació de la companyia és de permanència a Lleida-Alguaire, amb un període de proves inicial de més de 12 mesos, condicionat a que l’Agència Estatal de Seguretat Aèria atorgui els permisos de vol corresponents al prototipus. Es tracta d’un projecte sense cap cost per la Generalitat, que percebrà ingressos en concepte de lloguer d’oficines i els derivats de la utilització de les instal·lacions aeroportuàries. Singular Aircraft ha signat un acord amb Aeroports de la Generalitat perquè en un futur proper l’empresa catalana pugui establir-se amb una base de muntatge a l’aeroport lleidatà.
 
Un nou concepte d’avió no tripulat

L’SA03 és un avió que redueix al màxim els costos d’adquisició i d’operació, utilitzant tecnologies d’altres sectors com l’automoció. La nau té gran facilitat d’operació en entorns difícils: orografia complexa, pistes d’aterratge irregulars, etc. i una autonomia de més de 40 hores de vol.
Actualment es troba en fase de proves d’integració de sistema en terra, amb previsió d’efectuar les primeres proves de vol aquest mateix 2013 i iniciar la producció el 2014.
 
Els usos que s’esperen estan vinculats a operacions que puguin presentar risc pels pilots o resultin molts costoses a nivell d’explotació. Així es preveu que les seves aplicacions puguin ser:
  • Extinció d’incendis
  • Transport i distribució en zones remotes
  • Vigilància
  • Agrícoles: plantació / pulverització
Singular Aircraft és un projecte concebut, promogut i desenvolupat a Catalunya, que compta amb un equip de més de 20 persones desenvolupant el projecte i una inversió ja efectuada que supera els 3 M€. 

1  

Imatges

Imatge avió tasques extinció incendi

Imatge avió tasques extinció incendi 630

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 68