Interior

L'ISPC i el Port de Tarragona formen 16 membres de la policia portuària

query_builder   27 maig 2013 13:26

event_note Nota de premsa

L'ISPC i el Port de Tarragona formen 16 membres de la policia portuària


  • Les sessions s’impartiran a les aules de formació de l’Arxiu del Port i a l’Escola de Policia de Catalunya, a Mollet del Vallès
Aquest matí s’ha inaugurat el Curs bàsic de policia portuària que imparteix l’Escola de Policia de Catalunya de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) a 16 membres del cos de policia portuària de Tarragona, en què obtindran els coneixements jurídics i tècnics i les habilitats relacionades amb les funcions dels membres d’aquest Cos.

L’acte ha comptat amb la presència de Josep Andreu, president del Port de Tarragona; Lluís Isern, inspector cap de l’Àrea de Continguts de Formació Policial de la Policia de l'Escola de Policia de Catalunya de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i Pepa Pastor, responsable tècnica del Curs; Joan Bergadà, intendent en cap de la policia portuària; Josep Lluís Díez, director de Domini Públic i Seguretat Integral del Port de Tarragona; i Sílvia Cuesta, directora d’Organització i Recursos Humans del Port de Tarragona.

En l’obertura del curs, Joan Bergadà s’ha mostrat satisfet de que membres del Cos tinguin l’oportunitat d’accedir a aquest curs de continguts especialitzats, per al millor desenvolupament de les seves funcions com a policies portuaris. Per la seva banda, Lluís Isern ha posat de manifest la importància d’aquest curs que atorga recursos i coneixements adequats al perfil, tant administratiu com tècnic, de la policia portuària "aquest curs és important perquè dóna resposta a les necessitats d’aquest Cos".

Josep Andreu ha posat de relleu l’objectiu de "professionalització de la policia portuària" i com la formació esdevé una de les eines bàsiques per a la millora d’aquesta professionalització del Cos. Andreu ha destacat la importància d’aquest curs tant per a la vessant professional dels alumnes, com per la personal.

El temari s’ha elaborat tenint en compte les característiques específiques de la policia portuària, i inclou conèixer les funcions de la policia i formar en les tasques concretes que aquesta duu a terme, especialment en l’àmbit del trànsit i del transport i en el de la policia administrativa. El marc legislatiu portuari, les relacions amb la comunitat, els plans de seguretat i les tècniques d’actuació i d’autoprotecció són part del programa, que s’estendrà fins a començaments de juliol.

El Curs, que compta amb 175 hores, s’impartirà a les instal·lacions del Port de Tarragona i les de l’ISPC, a Mollet del Vallès.
 
Per a més informació, podeu contactar amb l’ISPC (comunicacio.ispc@gencat.cat  93 554 13 05 / 695 56 14 58) o amb l’oficina de comunicació del Departament d'Interior: 93 551 21 48 / 93 551 22 69

1  

Imatges

Foto 2

Foto 2 3459

1  

Fitxers adjunts

Foto 1

Foto 1
JPG | 3700