Agència de l'Habitatge de Catalunya

Tercera campanya de Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir.

1.729 comerços de 20 barris antics participen en una campanya per dinamitzar el comerç de proximitat

query_builder   27 maig 2013 12:51

event_note Nota de premsa

Tercera campanya de Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir.

1.729 comerços de 20 barris antics participen en una campanya per dinamitzar el comerç de proximitat

Aquesta és la tercera edició de la campanya impulsada per la subxarxa de nuclis antics, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir, que vol potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat en els nuclis antics per millorar la qualitat de vida i la cohesió social.
Represetants dels municipis adherits a la campanya
Avui, 27 de maig, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat, Carles Sala, ha presentat la tercera campanya conjunta de dinamització comercial dels nuclis antics que es farà en disset municipis de Catalunya.  
 
Han estat presents a l’acte de presentació els representants municipals de les localitats on es durà a terme la campanya que són les següents: Barcelona (amb els barris de la Barceloneta, el Poble Sec, Raval Sud i Sant Pere i Santa Caterina), Besalú, Centelles, el Vendrell, la Bisbal d’Empordà, la Pobla de Segur, la Selva del Camp, Lleida, Manlleu, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló, Solsona, Torelló, Tortosa, Vic i Vilanova del Camí.
 
En aquesta tercera campanya s’ha ampliat el nombre de municipis participants. En la del 2011 hi van participar vuit barris de vuit municipis i en la de 2012 dotze barris d’onze municipis i un total de 1.543 comerços s’han adherit a les campanyes anteriors. Enguany la campanya arriba a 20 barris de 17 municipis.
 
 
 
ORGANITZADORS
COMERÇOS
ADHERITS
CLIENTS
Barris
Municipis
2011
8
8
589
41.830
2012
12
11
954
74.380
2013
20
17
1.729
154.109
 
 
L’any 2007 es va crear la Xarxa de Barris amb Projectes per impulsar               l’intercanvi d’experiències  entre els ajuntaments que desenvolupessin un Pla de barris. L’any 2009, es va posar en marxa la subxarxa de nuclis antics que va començar a treballar la dinamització del comerç de proximitat per tractar-se d’una prioritat compartida per tots aquests nuclis. L’objectiu és recuperar la centralitat comercial dels nuclis antics perquè tornin a ser el seu referent social.
 
Des de l’any 2011 es fan les campanyes de barris antics i aquesta, que és la tercera, tindrà lloc entre l’1 i el 21 de juny en els municipis esmentats.  La Generalitat aporta el suport necessari per unificar la imatge de la campanya i fer-ne difusió. A més, compta amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i de les associacions de comerciants dels diferents municipis. Les persones que comprin en les botigues adherides a la campanya participaran en el sorteig de diversos regals que van des de vals de descompte fins a entrades per fer visites turístiques.

2  

Imatges

Foto dels representants dels municipis adherits a la Campanya

Foto dels representants dels municipis adherits a la Campanya 1058

Presentació de la Campanya barris antics

Presentació de la Campanya barris antics 883

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa presentació Campanya Barris Antics

Nota de premsa presentació Campanya Barris Antics
PDF | 44