Direcció General de Comunicació

govern

El Govern crea el Programa d'atenció a la PIME i actualitza el Programa Catalunya Emprèn

query_builder   28 maig 2013 14:58

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Programa d'atenció a la PIME i actualitza el Programa Catalunya Emprèn

 
 
  • Les dues iniciatives, de les quals el conseller d’Empresa i Ocupació ha informat avui al Consell Executiu, pretenen donar un nou impuls a l’emprenedoria i a les petites i mitjanes empreses i enfortir així el teixit productiu català
 
El Govern posa en marxa el Programa d’atenció a la PIME i actualitza i reorienta el Programa Catalunya Emprèn, amb l’objectiu d’enfortir el teixit productiu català per intentar contribuir a la recuperació econòmica. El conseller d’Empresa i Ocupació ha informat al Consell Executiu de la posada en marxa del Programa d’atenció a la PIME, que pretén fomentar l’aplicació a Catalunya de les iniciatives de la Unió Europea a favor de la petita i mitjana empresa, i de la reorientació del Catalunya Emprèn.
 
El Programa d’atenció a la PIME pretén impulsar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses dissenyant eines per a la innovació, la internacionalització i la capacitació. També té com a objectiu promoure l’adaptació del marc normatiu fent-lo més idoni a les seves especificitats, així com sensibilitzar les administracions públiques. Finalment el programa preveu reforçar el rol de les pimes com a element atractiu de l’economia catalana i fomentar la cooperació empresarial i la presència en xarxes nacionals i internacionals que permetin l’accés a projectes de major dimensió.
 
Es farà càrrec del programa l’exdirector general del COPCA i fins ara director executiu d’ACCIO, Jordi Serret i Berniz, llicenciat en Ciències Químiques i diplomat en Màrqueting empresarial i màster en Comerç Exterior.
 
 
Programa Catalunya Emprèn
 
El conseller d’Empresa i Ocupació ha informat també al Govern de la reorientació del Programa Catalunya Emprèn, creat el setembre del 2012, que manté i reforça l’objectiu pel qual es va crear. L’Executiu pretén impulsar, planificar i avaluar un conjunt d’accions destinades a fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa al país. Els punts clau de la iniciativa són simplificar la creació d’empreses i fer-ne l’acompanyament; suprimir barreres estructurals; fomentar l’autoemprenedoria i la reemprenedoria, i facilitar la connexió entre inversors i emprenedors.
 
Tot i que el programa s’adscriu al Departament d’Empresa i Ocupació, aplegarà totes les iniciatives que sorgeixin de totes les administracions públiques, dels sectors privats i del món acadèmic. El programa vol optimitzar els instruments actuals de la Generalitat, tenint en compte l’escenari pressupostari previsible per al 2013 i el 2014. El programa es renovarà en funció de les necessitats i dels seus resultats.
 
Catalunya Emprèn ha d’identificar i prioritzar actuacions públiques complementàries a les ja existents que puguin tenir un efecte substancial en la millora de l’emprenedoria. Les accions han d’impulsar l’emprenedoria als diferents àmbits geogràfics de Catalunya i també als àmbits sectorials amb una problemàtica especialment greu o crítica.
 
Es farà càrrec de la direcció del programa Núria Betriu i Sánchez, màster en organització d’empreses i amb estudis universitaris especialitzats en investigació i tècniques de mercat, així com en enginyeria industrial.
 
Els dos programes s’adscriuen a la Secretaria d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, que comptarà amb el suport tècnic i material de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, ACCIO.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia