Territori

Finalitzen les obres de consolidació de la paret de l'hotel Abat Cisneros de Montserrat

query_builder   30 maig 2013 13:51

event_note Nota de premsa

Finalitzen les obres de consolidació de la paret de l'hotel Abat Cisneros de Montserrat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Sant Vila, ha visitat avui, juntament amb l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, les obres de sanejament i consolidació dutes a terme a la paret rocosa sobre l’hotel Abat Cisneros. Les tasques, sota la direcció de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), han suposat una inversió de 245.000 euros.
Imatge visita
El 15 de desembre de 2010 es va produir el despreniment d’una llastra de roca d’1 m3 a la muntanya de Montserrat que va afectar la part posterior de l’hotel Abat Cisneros, travessant el sostre de la cuina. El despreniment es va produir a la paret nord-est, que coincideix amb un esperó que sobresurt del massís, d’uns quatre metres d’alt,  amb un volum estimat d’uns 4 m3 i format per blocs de grans dimensions. Com a resultat de la inspecció geològica posterior, el Govern va encarregar obres de reforç del massís rocós.  
 
Els treballs, que van tenir un cost de 245.000 euros, van finalitzar el passat mes de febrer i van consistir en les següents actuacions:
 
  • Tractament superficial. Va incloure una purga controlada de petits blocs i l’estabilització d’algunes llastres, embolcallant-les amb malles de cables d’acer que es van ancorar al massís rocós. Aquestes actuacions tenien per objectiu controlar els despreniments que es poguessin produir de petites roques en situació inestable.
 
  • Reforç estructural. Al conjunt de l’esperó on s’identificaven blocs de pedra de grans dimensions es van instal·lar ancoratges de barra d’acer, al mateix temps que es va reforçar la base de l’esperó amb formigó armat.
 
La realització d’aquests treballs va comptar amb el suport d’un helicòpter, fonamental a l’hora de moure pesos de 100 a 1.000 kilograms sobre parets verticals de molt difícil accés.


Rècord de visitants al cremallera al 2012
 
El Cremallera de Montserrat i els funiculars de la Santa Cova i de Sant Joan, tots ells gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, van registrar l’any passat un rècord arribant a superar la xifra del milió de passatgers. De gener a desembre, el cremallera va acumular 588.371 visitants i els dos funiculars, 447.369.

1  

Imatges

Imatge de la visita

Imatge de la visita 95

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 113