Acció Exterior i Unió Europea

David Gardner rep el Premi Ernest Udina 2013

query_builder   30 maig 2013 15:36

event_note Nota de premsa

David Gardner rep el Premi Ernest Udina 2013

El secretari d'Afers Exteriors, Roger Albinyana, ha lliurat el premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista al periodista i editor de la secció d’internacional del diari Financial Times, David Gardner, en un acte que ha tingut lloc avui, 30 de maig, a la seu de les institucions europees de Barcelona. El premi el concedeix anualment l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC). El col·lectiu Emma ha estat guardonat amb la Menció Honorífica.
Foto de grup de l'entrega del premi Ernest Udina 2013
Albinyana ha glossat la figura de David Gardner, fent esment dels anys que el periodista va passar a Barcelona i que, en paraules del secretari "l'ha portat a tenir una visió més objectiva de la realitat de l’Estat Espanyol. En aquest sentit, els seus escrits sobre els procés obert a Catalunya denoten una visió més pròxima a la realitat i s'allunya dels tòpics periodístics que sobre el tema de Catalunya és difonen des de la capital de l’Estat."
 
El secretari, que considera que Gardner és un dels periodistes més rellevants de l'actualitat i un dels màxims experts mundials en política de l'Orient Mitjà i de la Mediterrània, també ha volgut destacar la seva forma d’escriure "pedagògica i analítica a la vegada, amb un estil fresc i amè que facilita la seva lectura", i ha afegit que "la visió global de Gardner dels temes i l’anàlisi profund del context fan que els seus articles esdevinguin referents d’un periodisme veraç i plural."
El secretari ha felicitat, igualment, el Col·lectiu Emma, que ha rebut la Menció Honorífica de l’APEC en reconeixement a la feina de seguiment de la premsa internacional. Salvador Garcia-Ruiz, en representació del col·lectiu, ha agraït la distinció i ha refermat la voluntat de continuar explicant i defensant la independència de Catalunya al món.
 
Entre els assistents a aquesta edició de l'entrega del premi Ernest Udina cal destacar la presència de l'expresident Jordi Pujol i del responsable de la cooperació i les relacions internacionals de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Llimona.

1  

Talls de so

Intervenció de Roger Albinyana en l'entrega del premi Ernest Udina 2013
mp3 | 6045

`