Territori

Les oportunitats de negoci de les empreses i serveis catalans al voltant del canvi climàtic, a la fira Carbon Expo

query_builder   31 maig 2013 15:51

event_note Nota de premsa

Les oportunitats de negoci de les empreses i serveis catalans al voltant del canvi climàtic, a la fira Carbon Expo

iMATGE
 
El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, ha obert aquest matí l’acte El canvi climàtic, clau per a un creixement sostenible del sector ambiental català, organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i ACECMA, l’Associació Catalana d’Enginyeries i Consultories Medi Ambientals, i celebrat en el marc de la Carbon Expo 2013.
 
L’acte ha servit per mostrar com Catalunya té una llarga tradició i experiència en matèria ambiental i disposa d’un important coneixement en temes com la gestió de l’aigua, els residus o la mobilitat, l’avaluació ambiental, l’energia o la gestió forestal, tots ells de gran importància a les properes dècades, atès l’impacte que en totes aquestes àrees tindrà el canvi climàtic. En concret, s’estan explorant les oportunitats de negoci derivades dels impactes del canvi climàtic, les derivades de l'adaptació al fenomen davant els competidors, i les derivades dels esforços per abordar-ne les causes i reduir els riscos. També s’ha abordat el paper del sector privat en aquesta àrea, les inversions financeres que seran necessàries i s’explicarà la iniciativa del Govern català Catalan projects to the World, per a la internacionalització de les empreses relacionades amb el territori i la sostenibilitat.
 
Hi han intervingut l’economista i cap del Departament de Baixes Emissions del World Bank Institute (Banc Mundial), Pablo Benitez, sobre les oportunitats de negoci que obre el canvi climàtic a Catalunya, l Gerent de Cooperació Internacional d’ACC1Ó, Isidre Sala, i la coordinadora de competitivitat d’ACECMA, Mònica Rivera. Ha moderat l’acte la directora general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, Marta Subirà.
 

2  

Fitxers adjunts

Imatge

Imatge
JPG | 221

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 217