Territori

El conseller Vila acompanya una missió de 38 empreses catalanes a Algèria

query_builder   31 maig 2013 16:07

event_note Nota de premsa

El conseller Vila acompanya una missió de 38 empreses catalanes a Algèria

  • Un total de 13 empreses del sector de la construcció signen acords amb altres tantes companyies algerianes.
 
  • El desenvolupament industrial, la rehabilitació del patrimoni històric i el programa de construcció residencial que impulsa el govern algerià són els principals focus d’interès de la missió.
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, encapçala a partir de demà, dissabte, i fins dilluns, una missió de negocis amb un total de 38 empreses a Algèria, com a continuació del Fòrum Catalunya-Algèria que va tenir lloc a la capital catalana el passat 14 de març. El viatge, organitzat conjuntament amb ACCIÓ, s’emmarca en la política del Govern de recolzament de la internacionalització de les empreses catalanes i de recerca de noves oportunitats de negoci a l’exterior.
 
Durant el passat Fòrum Catalunya-Algèria, representants del govern algerià van exposar davant d’uns 250 empresaris les possibilitats d’inversió en sectors com la construcció, els equipaments industrials i l’agroindústria. El país té en marxa un Pla Quinquennal d’inversions públiques amb un pressupost de 214.000 milions d’euros fins el 2014 amb l’objectiu de diversificar la seva economia.  La construcció de dos milions d’habitatges i els projectes per a desenvolupar 42 noves àrees logístiques i industrials, en aquest cas amb una inversió prevista de 1.000 milions d’euros, són altres oportunitats de negoci que ofereix el país nordafricà.
 
Per tal d’explorar les possibilitats que tenen les empreses catalanes d’introduir-se en aquests sectors, el conseller Vila acompanyarà a 38 operadors catalans interessats en conèixer de primera mà els projectes més atractius per internacionalitzar-se.
 
Tretze empreses signant acords
 
Així, el diumenge tindrà lloc el Fòrum empresarial Algéro-català, presidit pel ministre d’Indústria, la Petita i Mitjana Empresa i la Promoció de la Inversió, Cherif Rahmani, i amb la participació de més de 120 companyies algerianes.
 
Durant aquest Fòrum, 13 empreses catalanes, sobretot del sector de la construcció, signaran acords amb altres tants operadors algerians. Es tracta de Contratas y Obras, Abantia Empresarial, Soren Elevadors, Opersis Algerie, Aquidos Arquitectes Tècnics i Gestió, SDG Iberia, TORHO, Indus Ingeniería y Arquitectura, Kasval Arquitectes, Vayreda Arquitectes, José Antonio Ortega Catalán, Mediapolis by Andromeda i Farma Mediterránea.
 
Oportunitats en rehabilitació, habitatges i infraestructures
 
Durant la missió, el conseller Vila visitarà la Casbash d’Alger, el centre històric de la ciutat, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, per tal de conèixer els plans del govern algerià per rehabilitar 12 medines a tot el país. El conseller explicarà l’experiència de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) en la rehabilitació del patrimoni històric, amb 700 actuacions realitzades en 362 municipis, a més de compartir l’experiència en regeneració integral de nuclis antics adquirida gràcies a la Llei de barris.
 
Actualment, una quinzena d’empreses catalanes participen ja en el projecte de recuperació de la ciutadella i de la Casbash d’Alger, i s’ha creat una empresa mixta, Alcares Algero-Catalane de la Restauració del Patrimoni.
 
El conseller també mantindrà una trobada amb el ministre d’Habitatge i Urbanisme, Abdelmayid Tebboune, per tal d’abordar les oportunitats que suposa per les empreses catalanes el pla del govern algerià per construir dos milions d’habitatges.
 
Les inversions en infraestructures que contempla el Pla Quinquennal, tant ferroviàries com de terminals portuàries i d’autopistes, s’abordarà amb el secretari general del Ministeri de Transports, M’Hamed M’Hareb. L’estada a Algèria es completarà amb una visita al metro d’Alger.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 147