Territori

Europa reconeix dues organitzacions catalanes per la seva tasca en prevenció dels residus

query_builder   6 juny 2013 11:41

event_note Nota de premsa

Europa reconeix dues organitzacions catalanes per la seva tasca en prevenció dels residus

  • El Zoo de Barcelona, premiat pel jurat de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, i l’Associació Espai Ambiental, finalista
  • Totes dues organitzacions van participar a la quarta Setmana Europea de la Prevenció de Residus, organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya, celebrada entre el 17 i el 25 de novembre de 2012
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, en el marc del Programa LIFE+ de la Comissió Europea, ha seleccionat dues accions catalanes entre les més destacades arreu del territori. Totes dues candidatures han estat proposades per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).
 
El jurat ha decidit guardonar el Zoo de Barcelona amb el IV Premi europeu de Prevenció de Residus pel projecte El Zoo millora la Terra. Aquesta proposta consisteix a promoure la gestió dels residus orgànics del parc a través de compostadors per crear compost d’ús intern per a les zones enjardinades i la seva comunicació als visitants i implicació activa dels treballadors.
 
Una altra organització catalana ha estat finalista d’aquest Premi en la categoria d’Associacions. L’Associació Espai Ambiental  va realitzar una iniciativa en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus anomenada De menjar no en llencem ni mica! per crear un conjunt de recursos comunicatius sobre malbaratament alimentari: concurs online, tallers per l’aprofitament de fruita caduca, punts informatius dinamitzats, etc. 
 
Els Premis s’emmarquen en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa finançada per la Unió Europea i que durant quatre anys han organitzat 35 estats i regions d’Europa. Durant una setmana han organitzat tot d’activitats relacionades amb conscienciar la ciutadania de la importància de generar menys residus. Els premis els dóna un jurat europeu que representa les cinc categories: administracions i autoritats públiques, entitats educatives, associacions i ONG, empreses i indústries, altres.
 
Catalunya ha participat a la setmana europea els darrers quatre anys, durant els quals hi ha hagut 246 responsables de projectes, que han organitzat 1492 accions de les quals 5 han estat distingides amb el Premi Europeu i 3 més han estat finalistes. Totes aquestes accions han suposat, a més, una important participació ciutadana.
 
Amb aquesta setmana, Europa ha volgut assentar les bases perquè els països desenvolupin diferents actuacions per fomentar entre la població la consciència que hem de generar menys residus.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 39