El conseller Homs a Els Matins de TV3
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha recordat avui que el camí per arribar a celebrar la consulta per exercir el dret a decidir és un “procés que no té marxa enrere perquè la decisió està presa”. En una entrevista al programa Els Matins de TV3, Homs ha destacat que “l’única discussió que tenim ara és com guanyem el procés perquè retorn no en té”.

El conseller ha explicat que “quan un pren la decisió de construir una transició i agafar un camí propi ha d’actuar amb conseqüència” i “saber que enrere no s’hi pot anar”. “A l’estat anterior no podem tornar perquè no hi ha res, alguns han fet política de terra cremada”, ha reblat Homs en referència a la política espanyola. El portaveu del Govern també ha subratllat la necessitat de “fer les coses el millor possible per assolir la fita”.

Homs ha reiterat que hi ha un pla de treball i que la consulta es convocarà “quan tinguem tota la feina que ens hem proposta de fer”. En aquest sentit, ha recordat que “ens hem fixat una sèrie d’etapes” i que les tasques planejades per a aquest any “estan totes elles en marxa”.

Sobre el diàleg amb el govern espanyol, el conseller ha manifestat que el president de la Generalitat, Artur Mas, va explicar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, “la necessitat que Catalunya pogués fer una consulta” i “que hi havia vies legals per poder-ho fer”. Homs considera, per tant, que “les coses plantejades estan”.

A banda de la consulta, Homs també ha explicat que ara el Govern ha d’estar “centrat en alIò que s’ha proposat tirar endavant, que és estabilitzar la situació econòmica tant com es pugui” i aquest fet suposa un “desgast polític”. Tot i aquesta situació, el portaveu ha insistit que el Govern “no deixarà de persistir i intentar fer les coses tan bé com pugui”. El conseller també ha assegurat que a Catalunya hi ha diversos “fronts oberts” com la “crisi econòmica, una situació social complicada, crisi política i situacions derivades de corrupció”.