• La titular d’Ensenyament ha presidit el lliurament dels Premis El CAC a l’escola
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha instat aquest matí als nens i joves a seguir la televisió en sistema dual per tal de perfeccionar el nivell d’anglès, tant llegit com escoltat: “acostumeu-vos a posar el sistema dual a la televisió. Necessitem que escolteu i llegiu en anglès no només a l’escola, també a través d’altres canals com ara la televisió”. És per això que la titular d’Ensenyament ha recordat que el Departament d'Ensenyament i TV3 treballen per tal que els espais d’anglès a la televisió estiguin a disposició dels centres en horari lectiu, i també a les cases en la resta d’horaris.
 
La consellera Rigau ha fet aquestes declaracions durant l’acte de lliurament dels Premis El CAC a l’escola, que organitza el Consell Audiovisual de Catalunya. Els guardons del CAC, que enguany celebren la desena edició, premien els treballs en dues categories: alumnes –educació infantil, educació primària, educació secundària i educació postobligatòria- i professorat. En els projectes presentats a concurs es valora la introducció de l’educació en comunicació audiovisual en el currículum.
 
S’han concedit 8 premis per a l’alumnat i 2 per al professorat. En el primer cas, la finalitat dels premis és incorporar l’educació en comunicació audiovisual en el currículum dels alumnes, amb una incidència especial en la percepció, l’anàlisi i la producció audiovisual. En l’edició d’enguany, els temes elegits pels alumnes que han resultat premiats han estat la prevenció dels trastorns alimentaris, els còmics i els grafits, entre d’altres.
 
Pel que fa al professorat, l’objectiu dels premis és fomentar experiències d’educació en comunicació audiovisual a l’escola, així com impulsar bons hàbits en el consum audiovisual dels infants i dels joves. En aquesta edició s’han premiat un treball sobre l’ús de referents cinematogràfics, així com una proposta sobre l’ús del llenguatge audiovisual per tractar el fet migratori.
 
En l’edició d’enguany s’hi han presentat un total de 49 treballs, dels quals hi ha 36 que corresponen a la categoria A, adreçada a l’alumnat, i 13, a la categoria B, adreçada al professorat. Els premiats són:
 
Categoria A, alumnat

Educació infantil – segon cicle i educació primària – cicle inicial 
Escola Circell (Moja – Olèrdola): Màgia Circell
Escola Sant Josep Oriol (Barcelona): un lipdub des de l’etapa infantil

 
Educació primària - cicle mitjà i cicle superior
Escola Collaso i Gil (Barcelona): Tintín al Raval
Escola d’Alfés (Alfés):  Els contes oblidats.
 

Educació secundària obligatòria – primer cicle i segon cicle
Institut El Cairat  (Esparreguera): Ràdio EsCairats
 
Institut Antoni de Martí i Franquès (Tarragona): Transferència de llenguatges. Un tomb pel graffiti, el còmic, els micro-relats i la videocreació.
 
 
Educació secundària postobligatòria
 
Institut Jaume Mimó (Cerdanyola del Vallès): El videoclip musical com a format promocional de comunicació audiovisual: les noves possibilitats de difusió per la xarxa.
Col·legi Sant Miquel dels Sants (Vic): Trastorns alimentaris: quant pesa la teva llibertat?.
 
 
Categoria B, professorat: 
Institut la Garrotxa (Olot): Ull, canvi i acció. Txaló-Txaló: gravant amb els cinc sentits.
Escola Giroi (La Garriga): Crispetes. Un projecte d’educació audiovisual i integració comunitària.
 
 
 
 
10 de juny de 2013

1  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 4121

1  

Fitxers adjunts

Fotografia 2

Fotografia 2
JPG | 4665