Direcció General de Comunicació

govern

El Govern garanteix la paga extraordinària al personal públic amb retribucions inferiors a dues vegades el salari mínim interprofessional

query_builder   11 juny 2013 13:34

event_note Nota de premsa

El Govern garanteix la paga extraordinària al personal públic amb retribucions inferiors a dues vegades el salari mínim interprofessional

 
  • Amb l’objectiu de limitar l’impacte de la mesura, el Consell Executiu aprova que cap treballador percebrà un salari inferior a 18.068,41 euros anuals, el topall mínim que ha establert l’Executiu
 
  • L’excepció, una mesura limitada a l’exercici 2013, afecta al voltant de 5.000 persones
 
El Govern ha aprovat avui que el personal de l’Administració pública amb retribucions anuals iguals o inferiors a dues vegades el salari mínim interprofessional quedi exclòs de la supressió de la paga extraordinària prevista per al 2013. L’Executiu ha establert una quantitat mínima de 18.068,41 euros de retribució anual, de manera que cap treballador públic amb jornada completa no percebrà un salari anual inferior a aquesta quantitat.
 
El Govern va aprovar el 26 de febrer reduir, durant l’exercici 2013, les retribucions anuals del personal inclòs en el seu àmbit d’aplicació en la quantia equivalent a l’import d’una paga extraordinària. Aquest acord excloïa el personal amb retribucions anuals, per jornada completa, inferiors a 1,5 vegades el salari mínim interprofessional en el còmput anual.
 
Atesa la voluntat de limitar l’impacte d’aquesta mesura de reducció retributiva i circumscriure-la a allò que és estrictament necessari d’acord amb la conjuntura econòmica actual, el Govern ha considerat oportú elevar el mínim exempt de la reducció retributiva fins a dues vegades el salari mínim interprofessional en còmput anual, responent a criteris d’equitat i en atenció a les recents previsions sobre l’objectiu del dèficit.
 
Així, un cop acomplert el tràmit de negociació sindical, el Consell Executiu ha aprovat una modificació de l’apartat 3 del punt 1 de l’Acord de Govern 19/2013, de 26 de febrer, perquè quedi exclòs de l’aplicació de les mesures excepcionals establertes el personal amb retribucions anuals, per jornada completa i amb exclusió dels complements per productivitat o rendiment, iguals o inferiors a dues vegades el salari mínim interprofessional en còmput anual.
 
L’excepció afecta uns 5.000 treballadors, que tenen un salari igual o inferior a 18.068,41 euros a l’any, o bé que, si se’ls descomptés la paga extraordinària, tindrien uns ingressos inferiors a aquesta quantitat. A aquests darrers se’ls aplicarà una reducció parcial de la paga per tal que la seva retribució anual no sigui inferior al mínim dels 18.068,41 euros.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia