El president Mas, amb els pilots catalans que participen en el campionat
El president Mas, amb els pilots catalans que participen en el campionat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui, durant la presentació del Gran Premi Aperol de Catalunya de MotoGP que es disputarà aquest cap de setmana al Circuit de Catalunya, que “tenim els millors pilots del món, que s’han fet a casa nostra, i ens ajuden que el nostre país, Catalunya, sigui conegut, reconegut i valorat arreu del món”.
 
El cap de l’Executiu ha assegurat que els triomfs catalans en el campionat de MotoGP demostren que “quan les coses es fan bé, els objectius són clars i tothom rema en la mateixa direcció, els èxits, que no eren tan evidents fa 20 o 25 anys, es poden acabar produint”.
 
Artur Mas ha recordat que en els moments que viu el país “no és gens fàcil aguantar inversions que es van fer uns anys enrere com el Circuit de Catalunya” i ha afegit que “si aguanten i van endavant vol dir que les prioritzem”.
 
El president ha explicat que això ha estat possible “gràcies a la bona feina del Consorci del Circuit; a la col·laboració entre administracions – i ha posat l’exemple de la incorporació de l’Ajuntament de Barcelona - i que el Govern de la Generalitat va tenir el coratge de posar la taxa turística, que tenen molts altres països d’Europa, i que ens permet ajudar una mica més que aquestes activitats vinculades també al món del turisme”.
 
El president també ha expressat la seva felicitació als organitzadors del Gran Premi Aperol de Catalunya de MotoGP davant les bones expectatives de concurrència.
 
La presentació del Gran Premi Aperol de Catalunya de MotoGP s’ha fet als jardins del Palau Robert de Barcelona i ha comptat amb la presència de la majoria dels pilots catalans que participen en el campionat. De la categoria de MotoGP hi han assistit Dani Pedrosa, Marc Márquez i Aleix Espargaró; de Moto 2, Pol Espargaró, Axel Pons, Esteve Rabat, Ricky Cardús, Toni Elias i Jordi Torres, i de la categoria Moto 3, Alex Márquez, Maverick Viñales, Isaac Viñales i Alex Rins.
 
Entre les autoritats presents es trobaven el president del Circuit de Catalunya, Vicenç Aguilera; el CEO de Dorna, empresa catalana que gestiona els drets del campionat del món de MotoGP, Carmelo Ezpeleta; el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; el director del Circuit de Catalunya, Salvador Servià, i el president del Reial Automòbil Club de Catalunya, Sebastià Salvadó.

2  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 1750

Discurs

Discurs 856