Institut Català de les Dones

Montse Gatell presideix la Taula Institucional del Circuit de les Terres de l'Ebre per a l'abordatge de la violència masclista

La presidenta de l'Institut Català de les Dones també explicarà el Pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015 a les entitats de dones

query_builder   12 juny 2013 14:02

event_note Nota de premsa

Montse Gatell presideix la Taula Institucional del Circuit de les Terres de l'Ebre per a l'abordatge de la violència masclista

La presidenta de l'Institut Català de les Dones també explicarà el Pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015 a les entitats de dones

Taula Institucional del Circuit de les Terres de l'Ebre per a l'abordatge de la violència masclista
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés,  han presidit aquest matí la reunió de la Taula Institucional del Circuit de les Terres de l’Ebre per a l’abordatge de la violència masclista, màxim òrgan de representació i decisió per a l’abordatge de la violència masclista en aquestes comarques.
 
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha volgut agrair a tots els representants d’institucions del territori que participen en la Mesa Institucional per la seva implicació, ja que “tot el que fem contra la violència masclista és poc, perquè mentre hi hagi un sol fet de violència contra les dones no defallirem en eradicar-la, ja que en una societat avançada la convivència pacífica de la ciutadania és un dels trets més rellevants”.
 
En la reunió, Montse Gatell ha explicat que “l’objectiu és eliminar tots aquells elements que fan, que encara ara, a la nostra societat es toleri i produeixi la violència dels homes contra les dones”. I ha destacat “la consolidació dels cinc Serveis d’informació i atenció local (SIAD), que l’any passat van atendre 650 dones, 84 de les quals requerien atenció sobre situacions de violència masclista”. Aquests serveis s’han materialitzat en els darrers anys gràcies als acords establerts per l’ICD amb els consells comarcals i els municipis.
 
La presidenta de l'ICD ha subratllat la importància que les dones que es trobin en una situació de violència masclista o les persones del seu entorn truquin al telèfon 900900120. La Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista va rebre l’any passat 77 trucades de les Terres de l’Ebre i enguany, fins al mes de maig, 34.
 
Montse Gatell també s’ha referit a la tasca que desenvolupa el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) d’aquest territori, que ofereix una atenció integral i multidisciplinar durant els processos de recuperació i reparació a les dones que han estat o estan en situació de violència, així com a les seves filles i fills. Aquest SIE va atendre l’any passat 320 dones i 80 infants.
 
Els objectius del Circuit territorial contra la violència masclista són l'eradicació d’aquesta xacra donant una resposta social i institucional integrada i satisfactòria a les dones afectades per violència masclista i l’establiment d’una xarxa territorial coordinada que vetlli pel desplegament i la millora d'un model d’intervenció. El circuit organitza un veritable treball en xarxa que evita la revictimització de les dones que travessen aquestes situacions.
Pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015
 
La visita territorial de la presidenta de l’Institut Català de les Dones finalitza aquesta tarda amb la seva participació en l’Assemblea Territorial de Dones de les Terres de l’Ebre, on explicarà els objectius del Pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015.  
 
Aquest Pla defineix les línees d’intervenció, els processos de treball i les directrius que han d’orientar l’activitat dels poders públics catalans cap a la igualtat efectiva de dones i homes per donar resposta a les preocupacions, necessitats i aspiracions de les dones. Els objectius són fer més eficaces totes les polítiques i actuacions governamentals a través de la incorporació de la perspectiva de gènere i de les dones, assolir la igualtat efectiva de dones i homes, i prevenir i actuar contra la violència masclista per aconseguir eradicar-la definitivament.
 
Són objectius estratègics:
 
1.- L’augment de les accions encaminades a aconseguir la plena igualtat entre dones i homes en el conjunt de la societat catalana, en tots els àmbits i en tots els sectors.
2.- Incrementar el valor i la visibilització de l’emprenedoria, la carrera professional i el talent femení en el mercat de treball.
3.- Millorar la coordinació interdepartamental i la cooperació interinstitucional en l’àmbit de la promoció de la igualtat entre dones i homes.
4.- Millorar els mecanismes per prevenir, detectar i eradicar la violència masclista.
 
A les comarques de les Terres de l’Ebre hi ha més de 70 entitats de dones. L’Assemblea és un òrgan de representació i participació territorial del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC), òrgan consultiu de l’ICD.
 

1  

Fitxers adjunts

Taula Institucional del Circuit de les Terres de l'Ebre per a l'abordatge de la violència masclista

Taula Institucional del Circuit de les Terres de l'Ebre per a l'abordatge de la violència masclista
JPG | 246