•    Homs ha explicat aquest matí a Ràdio 4 i Catalunya Ràdio que el Govern esgotarà la legislatura i que el Pla de Govern és l’instrument necessari per guiar l’acció del govern durant aquests quatre anys
El conseller de la presidència, Francesc Homs ha volgut subratllar aquest matí en dues entrevistes radiofòniques a Ràdio 4 i Catalunya Ràdio, que l’objectiu de la roda de premsa del President de la Generalitat d’ahir era presentar el Pla de Govern 2013-2016  “un pla de legislatura” és a dir “un instrument per seguir l’acció d’un govern”. “El pla de govern respon als compromisos del govern, que van tant en el que en podríem dir agenda nacional com tota la resta d’activitats que són igualment importants” ha afegit.

Amb aquesta explicació el portaveu del Govern ha refermat “el compromís de fer la consulta aquesta legislatura” i ha afegit que “més enllà” de fer-la “tenim un munt de coses que ens hem de preparar per sortir endavant col·lectivament”.

Sobre el resultat de la consulta per decidir sobre el futur de país, el conseller de la Presidència ha precisat que, en qualsevol cas, “el resultat obriria un procés de negociació, les coses no son d’avui per demà” perquè després de la consulta “hem d’aplicar el resultat” i “hi ha d’haver un pla de Govern amb un horitzó de treball de 4 anys” per vetllar com evoluciona “el projecte de país”.

En aquest sentit, el titular de Presidència ha recordat que enguany “estem centrats en establir els marcs legals disponibles” per organitzar la consulta el 2014, que és el que estableix l’acord de legislatura. “Arbitrar mecanismes legals es relativament senzill, però el que és delicat és que si abans tenies 1000 euros i ara en tens 100 és com els distribueixes. Moltes urgències i pocs recursos”, ha afegit.

En relació a l’acord de legislatura amb ERC, Francesc Homs ha remarcat que “es compleix molt bé, dóna una estabilitat parlamentària òptima, però és evident que el propòsit inicial era que entressin en el Govern”, tal com va recordar ahir el president Mas a la roda de premsa.