Bombers

Els Bombers del parc de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebren el seu 25è aniversari

query_builder   13 juny 2013 16:06

event_note Nota de premsa

Els Bombers del parc de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebren el seu 25è aniversari

·                 Demà divendres tindrà lloc l’acte inaugural a la sala d’exposicions del Centre Cultural Infant Pere, a l’Hospitalet de l’Infant
·                 Dissabte se celebrarà una jornada infantil amb proves vinculades al cos de Bombers
 
·                 En els propers mesos s’han previst diferents activitats culturals, formatives, lúdiques, esportives i solidàries
Demà divendres 14 de juny, a partir de les 19.00 hores, a la sala d’exposicions del Centre Cultural Infant Pere, de l’Hospitalet de l’Infant (plaça del Pou, 11) tindrà lloc l’acte inaugural de la celebració dels 25 anys del parc de Bombers de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.
 
L’acte, que arrencarà amb una interpretació musical dels alumnes de l’Escola de Música, comptarà amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Alfons Garcia; la directora dels serveis territorials d’Interior a Tarragona, Rosanna Camps; i la subdirectora general operativa de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), Anna Martín. Els acompanyaran, entre d’altres, el nou cap de la Regió d’Emergències de Tarragona, Bienvenido Aguado; el cap de la Divisió de Planificació de la DGPEIS, Agustí Gatell; i el cap del parc de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Vicente Hernández, que serà l’encarregat d’obrir l’acte de presentació.
 
A continuació dels parlaments, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “25è aniversari del Parc de Bombers de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant” que està situada a la sala d’exposicions Infant Pere. L’exposició és un recull fotogràfic de l’Ofici de Bomber, amb imatges de diverses actuacions d’emergències dels Bombers.
 
El dissabte 15 de juny, a partir de les 10.00 hores del matí i durant tot el dia, se celebrarà, a la plaça Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant, una jornada infantil amb proves vinculades al cos de Bombers on els més menuts podran conèixer les habilitats i dificultats que es troben els Bombers quan resolen emergències. Entre altres activitats, els nens i nenes podran jugar amb uns inflables, travessar un pont tibetà, hi haurà un taller de dibuix i de puzles, una tirolina, i també podran usar les mànegues d’aigua i l’escuma. A més se’ls lliurarà un diploma de participació. Abans, a partir de les 09.30 hores, es farà un cercavila per la zona de la macrofesta infantil que comptarà amb la participació dels cap grossos de Bombers, el Fum i la Flama, que van néixer l’any 2011 per l’aniversari del parc de Bombers de Reus. Així mateix, hi haurà un vehicle antic de Bombers de l’any 1934. Totes aquestes activitats compten amb el suport del teixit empresarial local, la central nuclear i el Centre de Foment Cultural.
 
Els actes de celebració continuaran el juliol, quan el Grup Caní de Recerca (GCR) farà una exhibició a Vandellòs. A l’agost està prevista l’organització de la III edició de la Vandekame, una cursa i caminada de muntanya que incorporarà, enguany, una nova categoria especial pels 25 anys del parc de Bombers de Vandellòs i l’Hospitalet de L’Infant: la categoria de Bombers i Cossos de Seguretat.
 
Paral·lelament, s’han fet i estan programades diverses activitats culturals, formatives, lúdiques, esportives i solidàries.
 
En aquest sentit, es va organitzar un concurs de dibuix en una de les escoles de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per escollir el logotip de l’aniversari i s’han fet xerrades i taller formatius en diferents col·legis i instituts adreçats a mestres, alumnes, pares i mares i també s’ha fet una jornada de futbol 7 amb la participació de diferents cossos de seguretat
 
Cerdanyola del Vallès, 13 de juny de 2013