Servei Català de Trànsit

Dispositiu especial de trànsit i seguretat del Gran Premi de Motociclisme 2013 al Circuit de Catalunya

query_builder   13 juny 2013 14:14

event_note Nota de premsa

Dispositiu especial de trànsit i seguretat del Gran Premi de Motociclisme 2013 al Circuit de Catalunya

 
 
·         Diumenge es poden concentrar els principals problemes de trànsit, amb una afluència prevista de públic d’uns 95.000 espectadors
 
·         Mossos d’Esquadra desplegarà un dispositiu amb un total 733  efectius policials
 
·         Es recomana utilitzar el transport públic, l’autobús o el tren, per arribar a les instal·lacions de Montmeló
 
 
Tot preparat pel Gran Premi de Motociclisme 2013, que se celebra els pròxims 14,15 i 16 de juny al Circuit de Catalunya de Montmeló. Així ho han anunciat el cap de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Nord, l’inspector Jordi Montorio, el sostscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, l’intendent Xavier Creus, i el responsable de Gestió del Trànsit del Servei Català de Trànsit (SCT), Jean Peña avui en un acte de presentació a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Granollers. L’SCT, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, estableix un dispositiu especial de trànsit i seguretat amb motiu d’aquesta prova esportiva que comptarà amb el suport de les policies locals de Montornès, Montmeló, Granollers, Parets del Vallès i l’organització del circuit. També hi actuaran Bombers de la Generalitat i Protecció Civil.
 
Tal com ha explicat Jean Peña, l’objectiu del dispositiu de mobilitat “és donar més carrils d’entrada i de sortida per facilitar els desplaçaments d’arribada i de retorn del circuit de Montmeló”. Amb les mesures adoptades gràcies al suport de la policia i dels equips de senyalització, “s’incrementarà la capacitat viària existent a les immediacions del circuit, per tal de minimitzar congestions de trànsit als accessos per autopista i per la xarxa de carreteres secundària”. A més, també es millorarà el temps de recorregut, agilitzant l’entrada i sortida del recinte i garantint la seguretat viària general. “En concret, dissabte, hi haurà un carril més d’entrada al circuit, sumant-ne un total de 5, i, diumenge, que es quan es preveu una major afluència d’assistents amb 95.000 espectadors, hi haurà 7 carrils d’entrada i 7 més de sortida”. Les mesures afectaran unes vies determinades: la C-35, la C-17, la C-33, la BP-5002 i la BV-5003.
 
Peña ha recalcat que, “enguany, es calcula que el Gran Premi mobilitzarà al voltant de 165.000 aficionats, el que representa un 17% més d’assistents que al 2012. Un 50% dels desplaçaments es farà en motocicleta”. A més, també ha aprofitat per demanar que “els desplaçaments d’anada es facin el més aviat possible per evitar congestions a l’entrada al circuit” i, així mateix, també ha alertat que “la sortida serà complicada, sobretot diumenge, perquè tothom la farà alhora”.
 
Per part seva, els Mossos d’Esquadra han explicat que desplegaran un dispositiu de seguretat. L’intendent Xavier Creus ha detallat que, “en total, es mobilitzaran 733 efectius policials i que el dispositiu d’aquest cap de setmana es dividirà en tres grans àmbits d’actuació: primer, el dispositiu policial que garantirà el normal desenvolupament del campionat i que vetllarà per la seguretat de tots els assistents durant els tres dies d’aquest esdeveniment esportiu; segon, el dispositiu policial que garantirà la seguretat durant les dues nits anteriors al gran premi al municipi de Montmeló i també en alguns espais industrials de Granollers i Montornès; i, tercer, el dispositiu policial que garantirà el trànsit de viatgers des de l’estació de tren de Montmeló fins el circuit”.
 
Creus també ha alertat als assistents de “la conveniència de vigilar en tot moment els objectes personals per tal d’evitar possibles furts i robatoris” tal com han detectat en anys anteriors. Juntament amb aquesta advertència, l’inspector Jordi Montorio ha afegit  d’altres recomanacions. En concret, “que si els assistents viatgen en transport particular respectin la normativa de trànsit i que facin cas de les indicacions dels agents en tot moment però que, en la mesura del possible, optin pel transport públic”. Montorio, a més, també ha volgut recordar que “els ciutadans i ciutadanes disposen del 012 i de la web d’incidències del Servei Català de Trànsit (www.gencat.cat/transit) per estar informats de l’estat del trànsit i de les possibles incidències viàries”.
 
 
(PODEU CONSULTAR TOT EL DISPOSITIU QUE ES DESPLEGARÀ AL DOCUMENT EN PDF QUE S’ADJUNTA A CONTINUACIÓ)
 
 

2  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Presentació del Dispositiu especial de trànsit i seguretat del Gran Premi de Motociclisme

Nota en pdf. Presentació del Dispositiu especial de trànsit i seguretat del Gran Premi de Motociclisme
PDF | 113

DISPOSITIU ESPECIAL DE TRÀNSIT I SEGURETAT AMB MOTIU DEL GRAN PREMI DE MOTOCICLISME

DISPOSITIU ESPECIAL DE TRÀNSIT I SEGURETAT AMB MOTIU DEL GRAN PREMI DE MOTOCICLISME
PDF | 534

`