Territori

L'estació de La Masella millorarà les instal·lacions per a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern de 2022

query_builder   13 juny 2013 15:13

event_note Nota de premsa

L'estació de La Masella millorarà les instal·lacions per a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern de 2022

  • La Comissió territorial d’urbanisme de Girona (CUG) aprova definitivament tres projectes als municipis d’Alp, Das i Urús.
 
  • L’estació incorporarà enllumenat nocturn i adequarà quatre sectors per a la pràctica d’entrenaments i competició.
 
La Comissió territorial d’urbanisme de Girona (CUG) ha donat avui el vistiplau a tres projectes de millora de l’estació d’esquí de La Masella, ubicats als municipis d’Alp, Das i Urús. Les obres que s’hi faran permetran adequar les instal·lacions per a la pràctica d’entrenaments i la competició, amb vistes a la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’Hivern de l’any 2022. Aquestes actuacions també possibilitaran adequar l’estació a les necessitats dels esquiadors i fer front a la competència de les instal·lacions andorranes i franceses, així com a la de la resta d’estacions catalanes.
 
Un dels projectes proposa la instal·lació d’un sistema d’enllumenat nocturn en un total d’11 pistes situades al terme municipal d’Alp per tal de poder practicar esquí a la nit. El recorregut total il·luminat tindrà una longitud de 5.330 metres.
 
D’altra banda, es preveuen diverses actuacions sobre quatre sectors de la banda oest de La Masella, als municipis de Das i d’Urús, amb l’objectiu d’adequar-los a la pràctica dels entrenaments i de la competició. En aquest sentit, s’eixamplaran les pistes de Torrent Coma Oriola, Isards i Cometa i es condicionaran les pistes d’entrenament per a eslàlom Masovera i Estadi.
 
Igualment, es millorarà la diposició de neu artificial, tot realitzant drenatges i cunetes per a la canalització d’aigües superficials i instal·lant una xarxa soterrada d’innivació artificial, així com canons en superfície. Per tal de poder bombejar aigua a cotes superiors a les actuals, es construirà una caseta de bombes i un centre de transformació a Coma Oriola. Finalment, es procedirà a la retirada de pedres i arbres i a la posterior restauració i revegetació dels trams afectats.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 124

`