• El cap de l’Executiu ha presidit l’acte commemoratiu del 10è aniversari del centre d’R+D de Telefónica

  • Telefónica situa a Catalunya el seu laboratori mundial d’innovació
El president Mas, en un moment de la seva intervenció en l'acte
El president Mas, en un moment de la seva intervenció en l'acte
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït a Telefónica la seva “aposta rotunda i seriosa” per Catalunya, on ha situat a partir d’ara el seu laboratori mundial d’innovació, perquè “contribueix a convertir-nos en un referent mundial”.
 
El cap de l’Executiu, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, ha presidit aquesta tarda l’acte de celebració del 10è aniversari del centre de Recerca i Desenvolupament (R+D) de Telefónica. Coincidint amb aquest aniversari, Telefónica ha anunciat que el Centre d’R+D de Catalunya es convertirà a partir d’ara en el laboratori des d’on es liderarà tota la innovació mundial de la companyia, on, a més, es testaran tots els nous serveis del grup.
 
Artur Mas ha destacat que Telefónica hagi triat Catalunya per ubicar el seu laboratori mundial d’innovació, perquè “no només es tracta de tenir un laboratori, que també, sinó que al final es tracta de tenir un esperit innovador que afecti tots els àmbits de la companyia”.
 
El president ha recordat la col·laboració de Telefónica per fer possible que Barcelona fos escollida World Mobile Capital i ha destacat la importància que hi hagi empreses que, com aquesta,“contribueixin a la capitalitat de Catalunya en el terreny de la projecció internacional, on ens ho juguem tot”.
 
Telefónica inverteix cada any 28 milions d’euros en aquest centre de Recerca i Desenvolupament, ubicat a la seu corporativa de la companyia a Barcelona, on ocupa 5.000 metres quadrats i hi treballen 220 investigadors procedents de 20 països.
 
 
Reunió amb l’alcalde de Miami

Durant el seu parlament, el president Mas ha revelat que aquesta tarda s’ha reunit amb l’alcalde de Miami, que es troba a Catalunya amb motiu d’una missió empresarial. Artur Mas ha dit que durant l’entrevista han comentat que Miami té el lideratge mundial de creueristes de tot el món i ha destacat que Barcelona es troba en quart lloc, per darrere de dos altres ports de Florida, “quan fa una vintena d’anys no hi havia pràcticament ni un creuer que sortís de Barcelona”.
 
En l’acte commemoratiu també hi han intervingut el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura; el president i CEO de Telefónica R+D, Carlos Domingo, i el director del centre d’R+D, Pablo Rodríguez. Així mateix, hi han assistit el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; el secretari de Govern, Jordi Baiget; el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà.
 
 

2  

Imatges

Discurs president

Discurs president 558

Visita

Visita 871