Territori

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei l'onzena depuradora al Berguedà

query_builder   14 juny 2013 10:05

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei l'onzena depuradora al Berguedà

 
 
  • S’ha activat la planta de la Nou de Berguedà, que ha comptat amb un pressupost de 231.200 euros
 
  • La depuradora està dissenyada per tractar un cabal de 80 m3/dia i contribuirà a la millora mediambiental de la conca del riu Llobregat
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de La Nou de Berguedà. a la comarca del Berguedà. Aquesta actuació ha tingut un cost de 231.000 euros i ha consistit en una depuradora, biològica amb eliminació de nutrients, dissenyada per tractar un cabal de 80 m3/dia.                    
 
L’aigua tractada es retorna al Torrent de La Nou, conca del Llobregat, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilita una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és l’onzena estació depuradora en servei a la comarca del Berguedà, juntament amb les plantes de Bagà/Guardiola de Berguedà, Berga, Casserres, Castellar de N’hug, Cercs, Gironella, Montmajor, Pobla de Lillet, Puig-Reig i Sant Corneli de Cercs.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 147