Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Jordi Sala visita diversos projectes promoguts pel grup Leader Consorci Grup d'Acció Local Alt Urgell - Cerdanya

query_builder   14 juny 2013 14:28

event_note Nota de premsa

Jordi Sala visita diversos projectes promoguts pel grup Leader Consorci Grup d'Acció Local Alt Urgell - Cerdanya

 
 
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, ha visitat avui divendres, 14 de juny, diversos projectes Leader, promoguts pel  Consorci Grup d’Acció Local Alt Urgell - Cerdanya, grup d’acció local Leader seleccionat pel Departament per a desenvolupar el Programa Leader 2007-2013 en l’àmbit territorial de la comarca de l’Alt Urgell, i els municipis de Bellver de Cerdanya, Lles de Cerdanya, Meranges, Montellà i Martinet, i Prullans  de la comarca de la Cerdanya.
 
L’estratègia del Consorci es basa, principalment, en la promoció de la innovació i l’esperit empresarial, la cooperació entre els agents del territori i la sostenibilitat ambiental.
 
El Consorci ha gestionat, des de l’inici del programa, 84  projectes, amb un ajut  total de 3.541.038 €, que representa una inversió d’11.018.298 €.
 
En primer lloc, el director ha visitat el Mas d’en Roqueta, al municipi d’Arabell, antiga explotació ramadera familiar, que, en diferents etapes i amb diversos ajuts del programa Leader, s’ha reconvertit en un hotel rural i restaurant, i que amb les últimes inversions ha construït pistes de pàdel, impulsant aquest esport a la comarca de l’Alt Urgell i complementant-ho amb el negoci familiar del restaurant i l’hotel.
 
Posteriorment, el director ha visitat el projecte de Museïtzació del centre paleoambiental Dinosfera, a Coll de Nargó, museu que reprodueix com era el món a finals de l’era secundària i les causes de l’extinció dels dinosaures, que va donar pas als mamífers. Alhora, el museu també ofereix la possibilitat  de conèixer i localitzar els principals jaciment de fòssils de dinosaure dels Pirineus.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa.

Comunicat de premsa.
PDF | 307