Servei Meteorològic de Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya renova el seu butlletí general a partir del 18 de juny

query_builder   17 juny 2013 11:47

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya renova el seu butlletí general a partir del 18 de juny

 

  • Es modificarà sensiblement el format de predicció amb l’objectiu de millorar la informació que ofereix.

 

  • A partir d’ara, s’oferiran dos mapes de símbols de predicció, de matí i tarda, en l’horitzó de tres dies, i la imatge es convertirà en un mapa web georeferenciat amb diferents capes d’informació.
 
 
Actualment, el Servei Meteorològic de Catalunya està canviant totes les aplicacions que generen els productes de predicció. Aquest canvi té la finalitat d’actualitzar la tecnologia utilitzada per la seva elaboració i sobretot d’optimitzar el temps emprat per a la generació dels butlletins de predicció meteorològica.
 
El primer producte ja finalitzat és el butlletí general, i s’ha aprofitat aquest canvi per desdoblar el mapa previst de símbols diari, amb un de significatiu de matí i un altre de tarda. Aquesta millora s’aplicarà als 3 dies d’horitzó de predicció. La consulta del mapa de matí i del de tarda es podrà fer a través d’una pestanya activa situada a la part superior i esquerra del mapa, que continuarà essent sensible per accedir a la predicció comarcal. Cal dir també que a partir d’ara el mapa deixarà de ser una imatge exportable i es convertirà en un mapa web georeferenciat amb diferents capes d’informació. Tot seguit es pot veure un exemple, amb la comarca de la Conca de Barberà ressaltada:
mapa
 
El butlletí general continuarà tenint 3 actualitzacions diàries, a les 8 h, a les 11:30 h i a les 19 h. Al web, a més, apareixerà l’hora exacta d’actualització, en el moment que l’Equip de Predicció i Vigilància finalitzi la seva feina.
 
 
El butlletí general no canvia d’ubicació i es pot consultar a la següent adreça: http://www.meteo.cat/servmet/prediccio/ctermini/cat/index.html
 
Properament, el Servei Meteorològic de Catalunya anirà informant de l’actualització dels altres productes de predicció meteorològica.  
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 124

Imatge

Imatge
JPG | 41