Empresa i Treball

La Generalitat de Catalunya posa en funcionament Canal Empresa, el portal de tràmits i serveis per a empreses, professionals i intermediaris

query_builder   17 juny 2013 15:18

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya posa en funcionament Canal Empresa, el portal de tràmits i serveis per a empreses, professionals i intermediaris

 

  • El portal telemàtic s’emmarca en el Pla d’Implementació de la Finestreta Única Empresarial que impulsa la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de reduir les càrregues administratives a les empreses i facilitar-ne l’activitat econòmica.
 
  • Aquest nou canal ofereix una eina àgil de gestió que aglutina tots els tràmits i els serveis en un únic espai, genera una comunicació bidireccional i proactiva i unifica i ordena la informació tenint en compte les necessitats de l’empresari.
 
  • El conseller Felip Puig ha anunciat la posada en marxa avui d’aquest Canal que pretén ajudar a empreses i emprenedors.
 
El  conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presentat avui el portal Canal Empresa(http://canalempresa.gencat.cat/), el nou canal electrònic de la Generalitat de Catalunya que aglutina tots els tràmits i els serveis que les administracions públiques ofereixen a empresaris, professionals i intermediaris. El portal que avui mateix ja està en funcionament, és una eina que es posa en marxa amb la voluntat d’ajudar a empreses i emprenedors. En l’acte de presentació, el conseller Puig ha estat acompanyat del secretari general d’Empresa i Ocupació, Xavier Gibert, la gerent de l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE), Cristina Pruñonosa, i la responsable de Projectes Estratègics del Departament, Consol Cervera.
 
El conseller  Felip Puig ha destacat que Canal Empresa és una “ plataforma de plataformes” una eina que es crea per “fer fàcil la creació de riquesa, la generació de llocs de treball i l’impuls de l’emprenedoria, que exemplifica una administració més moderna, més sensible, propera i àgil que permeti reduir obstacles a l’esperit  emprenedor  i en definitiva a l’activitat econòmica”.
 
 
En el marc del Pla d’Implementació de la Finestreta Única Empresarial, el Govern, a través del Departament d’Empresa i Ocupació ha impulsat aquesta iniciativa amb l’objectiu de reduir les càrregues administratives a les empreses i facilitar la seva activitat econòmica.
 
El Govern, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, està treballant en aquest Pla que permetrà eliminar el 20% dels tràmits que afecten a l’activitat empresarial  i simplificar-ne el 68% dels restants abans de 2014. En la línia de l’aposta del Govern per la simplificació administrativa, la reducció i supressió de tràmits administratius, el conseller Puig ha assenyalat que el Govern està realitzant una revisió critica de les normatives legislatives, actualitzant la mecànica d’implementació amb un enfoc tranversal i multidimensional, i que s’està treballant conjuntament amb sindicats, patronals i agents econòmics i socials en el marc de l’acord estratègic”.
 
 
Canal Empresa, una nova eina telemàtica de gestió de tràmits al servei dels empresaris, professionals i intermediaris
 
Canal Empresa, adreçat a empresaris, professionals i intermediaris, ofereix una eina àgil de gestió, amb una visió transversal, que genera una comunicació proactiva i bidireccional entre administració i empresari. El Canal unifica i ordena la informació tenint en compte les necessitats de l’empresari.  D’aquesta manera, aquest nou canal es fonamenta amb tres premisses Amb un clic trobaràs tot el que necessites”; “Donem resposta a les teves preguntes” i “Ens posem en el teu lloc”.
 
 
El portal, pel que fa a la seva estructura, té dues àrees diferenciades:
 
  • Àrea pública: conté tots aquells continguts o serveis als que les empreses poden accedir sense que calgui la seva identificació prèvia. El canal ofereix continguts públics i accés a serveis de consultes, queixes i suggeriments o sol•licituds de tràmits que no requereixen identificació.
 
  • Àrea privada: es conforma de tots els continguts i serveis de l’àrea pública, però personalitzats segons les preferències i característiques de l’empresa identificada. Aquesta àrea també ofereix accés a aquells serveis que requereixen identificació prèvia per sol•licitar-los, com per exemple l’accés al detall dels tràmits realitzats, la gestió de dades pròpies o les sol·licituds de tràmits que requereixin identificació.
 
 
En relació a la seva funcionalitat, el Canal Empresa permet :
 
  • Als empresaris i professionals, l’accés a  les informacions necessàries per a qualsevol moment de la vida d’una empresa: tramitació electrònica, cita prèvia, consultes, queixes i suggeriments, seguiment de l’estat de les gestions realitzades, subscripcions a notícies o avisos per temàtica, entre d’altres.
 
  • Als intermediaris, permet la gestió de clients.
 
  • A l’administració, coneixement de les necessitats reals de l’empresari  i la realització d’una comunicació proactiva segons els seus requeriments, com enviament d’avisos individualitzats sobre noves convocatòries o finalització de terminis i caducitats de llicències.
 
Una altre novetat és la incorporació de l’eina de Cerca guiada de tràmits, que permet conèixer, a partir de l’activitat de l’empresa, i una sèries de preguntes i respostes,  tots els tràmits que ha de fer, ordre en que s’han de fer, lloc, requisits,  documents, taxes que haurà de pagar i formularis necessaris.
 
 

2  

Fitxers adjunts

El conseller Puig durant l'acte de prsentació de Canal Empresa

El conseller Puig durant l'acte de prsentació de Canal Empresa
JPG | 3345

El conseller Puig acompanyat de la gerent de l'OGE, Cristina Pruñonosa, en l'acte de presentació del portal.

El conseller Puig acompanyat de la gerent de l'OGE, Cristina Pruñonosa, en l'acte de presentació del portal.
JPG | 2113